Vyplatí se koupit: Olejíček místo vlhčených ubrousků, kapsičky na kaše i svítící dudlík

  • Vyplatí se koupit: Olejíček místo vlhčených ubrousků, kapsičky na kaše i svítící dudlík
    Foto: Latkovky.cz
    Sdílej na facebooku
    14. února  2017 
     16:00

    Rodič malého dítěte je snadný cíl. Ve snaze poskytnout miminku či batoleti nejlepší možnou péči koupí kdeco. Často věci, které pak ani nepoužije. A naopak – o spoustě vážně užitečných vychytávek se nikdy nedozví, což je škoda. Tady máte nějaké z těch, které se osvědčily mně nebo mým kamarádkám.

  • Přesnídávka, která vás nezruinuje

    ...
    ...
    Autor: Alnatura
    Ne každý je takový hrdina, aby miminkům vyráběl ovocné kaše, a někdy na to ani není čas. Hotové výživy jsou zase až nekřesťansky drahé. Já nakonec ušetřila čas i peníze díky tipu od kamarádky, která mě nasměrovala ke koupi velké sklenice jablečného pyré, a to navíc v bio kvalitě. 

    Vyrábí ho Alnatura, stojí necelých 40 korun, je ho 700 gramů a dá se koupit například v řetězcích Billa nebo Globus. Mívali ho i v DM drogeriích, teď tam občas mají podobný výrobek jiné značky. 

  • Kapsičky, které znovu naplníte

    Autor: Latkovky.cz

    Ovocné pyré a jiné pokrmy podobné konzistence jsou jedna věc, to, z čeho je dítě bude jíst, druhá. Mě nadchly kapsičky, které jde znovu naplnit dětskou výživou (samozřejmě i slanou) dle vašeho uvážení, takže nejen ušetříte za drahé hotové kaše, pyré a příkrmy, ale i se navíc můžete sami rozhodnout, co dítě bude a nebude jíst. Skvělé na použití doma, ale vše se dá připravit předem třeba i před výletem. 

    Ty moje jsou z www.latkovky.cz, kde jich za 299 korun koupíte deset. A můžu vám zaručit, že vydrží i celkem neohleduplné používání a opakované mytí a plnění. Navíc se dají mýt v myčce.  

  • Svítící dudlík pro klidnější spaní

    Autor: MaM
    Autor: MaM

     

    Nevím jak ostatní, ale já se v noci potmě něco nahledala dudlíků. Šmátrala jsem rukou po polštáři, po prostěradle a pak i pod postelí, zatímco plačtivá dětská stížnost nabývala na síle. A já přemítala, co bude horší: nechat potomka probrat se pláčem, nebo ho probudit tím, že rozsvítím? Nic z toho už neřeším od doby, kdy jsem narazila na dudlík, který svítí ve tmě. 

    Ten, který používám, vyrábí firma MaM pod názvem MaM Perfect Night, stojí 120 až 150 korun a je k mání v naprosté většině běžných drogerií v různých barevných variantách. Osobně pokládám za plus i to, že jsou ze silikonu, a ne z latexu, a navíc jsou dobře tvarované s ohledem na zuby. Výběr různých modelů dudlíku ZDE

  • Geniální nákrčníky

    http://www.sedmenebe-babyshop.cz
    http://www.sedmenebe-babyshop.cz
    Autor: www.sedmenebe-babyshop.cz

    Pamatujete si, jak jste to v dětství měli se šálami? Já jsem je nesnášela, protože se rozvazovaly, lezly, kam neměly, a buď škrtily, nebo nehřály. Navíc vlastně nevypadaly moc dobře. Mé děti proto nenosí šály, ale nákrčníky, které považuju za geniální vynález. 

    Drží, kde mají, neštípou, nemůžou se rozvázat a k mání jsou fakt hezké, takže se dětem líbí. Já jsem se momentálně zamilovala do těch z babyshopu Sedmé nebe, kde je mají v různých barevných variantách a s různou mírou zateplení. A to vše za méně než dvě stovky. Pětiletý syn si oblíbil ten s komiksovými motivy, dcera dává přednost slonům a občas se perou o šedomodrý s hvězdami. 

    Děti autorky článku s nákrčníky
    Děti autorky článku s nákrčníky
    Autor: Radka Wallerová/Supermámy

  • Sedátko do vany

    ...
    ...
    Autor: Pinkorblue.cz
    Jedna má kamarádka zase nedá dopustit na sedátko do vany pro dítě, které už umí samo sedět, ale necítí se dvakrát jisté, a už vůbec ne ve vodě, která ho nadnáší. K mání je třeba na www.pinkorblue.cz za cenu od pětistovky výše. 
  • Stará dobrá látková plena

    ...
    ...
    Autor: http://www.nezlobaspi.cz

    Jasně, nejspíše používáte jednorázové plenky, a tak by vám látkové k ničemu nebyly. Jenže ony se hodí na tolik různých věcí, že bych se bez nich snad ani neobešla. Můžete s nimi například utřít snad cokoli a pak je dát na program s vyvářkou, protože to ustojí. Poslouží pod hlavou ublinkávajícího miminka, později jako bryndák i hadr na úklid po různých výtvarných experimentech. 

    Libštátské extra pleny bílé s vysokou gramáží koupíte například na www.nezlobaspi.cz za 398 korun/10 kusů. Ale upřímně řečeno, tady bych spíš sháněla nějaké starší, protože novým chvíli trvá, než začnou pořádně sát. 

  • Ušetřete za ubrousky

    ...
    ...
    Autor: Ecocapart

    Vlhčené ubrousky jsou samozřejmě superpraktické, ale zadarmo nejsou a leckomu může taky vadit, že jejich používání nepředstavuje vrchol ekologie, nemluvě o chemii, která je v některých z nich. I když nepoužíváte látkové pleny, může se vám hodit tenhle tip: minimálně "na doma" sáhněte po oleji na dětské zadečky jménem Medvídek (používá se ředěný, přičemž ředicí lahvičku koupíte za pár korun a stačí vám vlastně napořád). Jeho použití kombinujte s látkovými ubrousky, které jsou prostě roztomilé.

    Na www.ecocapart.cz pořídíte 200 ml oleje za 262 korun (a to vám vydrží snad na rok), za pár desítek korun tam pořídíte i různé látkové ubrousky. Případně, pokud se s nimi nechcete prát, kupte roli netkané textilie perlan, rozstříhejte ji a používejte jako ubrousky. Stačí pár kapek ředěného medvídka. Stometrová role perlanu stojí pětistovku a mají ji třeba tady, k mání jsou i menší balení.  

    Nový trend: Kojenci a batolata v černém oblečení. Jak se vám líbí?

    Nový trend: Kojenci a batolata v černém oblečení. Jak se vám líbí?

    Zapomeňte na dobu, kdy nejmenší miminka nosila jen bílou, případně světlounké odstíny žluté, růžové, zelené nebo modré. Dneska děti, včetně kojenců…celý článek

    Takhle vypadáte doopravdy: 20 fotek budoucích rodičů během spánku

    Takhle vypadáte doopravdy: 20 fotek budoucích rodičů během spánku

    Tenhle fotoprojekt vznikl náhodou. Když se mladá ruská fotografka vydala pomoci svým přátelům cosi opravit v bytě a pak je vyfotila shora ze žebříku.…celý článek

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku