Tak trefné a vtipné! Ilustrátorka skvěle vystihla problémy těhotných žen

Skvělé a pravdivé ilustrace o těhotenství a mateřství.
Foto: kosogkaos.no
Sdílej na facebooku
16. listopadu  2017 
 06:00

O problémech v těhotenství si můžete přečíst řadu odborných článků, ale není nic výstižnějšího než tyhle kresbičky norské ilustrátorky Line Severinsen. A jsou nejen trefné, ale i vtipné. Pokud máte děti nebo jste právě "v tom", určitě nám a Line dáte za pravdu. A ještě se u prohlížení kresbiček skvěle pobavíte. 

Line Severinsen je kreslířka a ilustrátorka z norského Bergenu, ale je také maminkou dvou dětí a o těhotenství a mateřství ví své. Když v roce 2012 čekala svou první dceru Maiu, uvědomila si, že těhotenství není tak skvělá a pohodová záležitost, jak se často vykresluje.

"Celý první trimestr mi bylo špatně a byla jsem unavená. V časopisech ale byly šťastné a dokonalé těhotné superženy. Chtěla jsem, aby i ostatní ženy, které se necítily tak dobře, stejně jako já, pochopily, že je to naprosto v pořádku a že v tom nejsou samy," řekla Line serveru Metro.co.uk. 

Tady už je dítě na světě. Jaké je být mámou doopravdy? Realita mateřství očima ilustrátorky Line Severinsen:

Od té doby kreslí komiksové obrázky, ve kterých naráží na problémy, kterým musí těhotná žena čelit. Komiks dostal název Kos og Kaos (v angličtině Cuddles and Chaos, tedy něco jako Mazlíčci a Chaos) a získal si řadu příznivců. Vtipné obrázky můžete sledovat i na Facebooku nebo Instagramu autorky. 

Na vybrané obrázky se ale podívejte do naší GALERIE. A řekněte samy, poznáváte se v některých kresbách? Pokud dítě teprve plánujete, aspoň víte, co vás čeká...

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku