Co dělají otcové lépe než matky? Naučte se to od nich!

  • Co dělají otcové lépe než matky? Naučte se to od nich!
    Flákejte to jako otcové. To je rada nad zlato.
    Foto: shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    15. září  2018 
     06:00

    Jde vám někdy na nervy, že se vaši partneři starají o děti hůře než vy? Protože jim nedají jíst to správné jídlo, místo tvoření jim pustí pohádku a pak je vezmou ven v triku od pyžama? Nevyčítejte jim to a podívejte se na to přesně naopak. Jako na triky, díky nimž si můžete péči o děti – a nejen tu – ulehčit i vy. 

  • Flákání aneb dejte si taky pyžamový den

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Otcové nemívají výčitky, když s dětmi během dne neudělají nic užitečného, co by je takzvaně rozvíjelo. Nemalují s nimi, neučí je barvy, ale prostě se jen tak flákají. A dost možná u toho jedí na gauči. Zkuste se inspirovat. 

  • Jedna pizza ještě nikoho nezabila

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Samozřejmě děti by měly jíst zdravě, ať jsou jim dva nebo deset. Ale na druhou stranu – pokud jim táta místo teplé večeře, kterou byste v potu tváře po návratu z práce vařila vy, objedná domů pizzu, nadchne je a projednou jim ani neublíží. Takže jim tuhle úchylku, kterou si dopřejí třeba tehdy, když jdete na víno s kamarádkami, nevyčítejte. 

  • Nesnažte se být za dokonalou

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Snažíte se kromě péče o děti a psaní domácích úkolů zároveň uvařit, uklidit a ještě vyžehlit? No... Věřte tomu, že průměrného muže by ani nenapadlo být za tak dokonalého, protože třeba péče o děti ho zaměstná natolik, že by těžko stihl něco jiného. Tohle se budete muset naučit taky – asi vám to nějaký čas zabere, ale jděte do toho! 

  • Jen jedna věc!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Každý správný muž vám několikrát za týden řekne, že dokáže dělat nebo vnímat pouze jednu věc najednou, kdežto my ženy se snažíme je trumfnout tím, že jich stihneme asi tak deset najednou. Ale proč? Copak je to vždycky nutné? 

  • Teď mě napadlo!

    táborák
    táborák
    Autor: Shutterstock.com

    Znáte to určitě taky. Vašeho muže něco napadne a hned se jme takový nápad uskutečňovat. Ať už je to výlet do hor, přestavba obývacího pokoje nebo třeba kino. Vy to neuděláte, protože nejdříve přece musíte uklidit, vyžehlit nebo cokoli jiného, co ve skutečnosti snese odklad. Na rozdíl třeba od výletu, protože venku bude hezky už jen pár hodin, než se ochladí. 

  • A tohle tričko vadí?

    Otec obléká dítě
    Otec obléká dítě
    Autor: Shutterstock.com

    My ženy máme v hlavě dětské oblečení přesně rozdělené do pomyslných šuplíčků a přesně víme, které se hodí na hřiště, které do školy či školky a co je spíše do divadla. Na první pohled také rozlišíme pyžamo od trička a roztrhané kalhoty od nových. Naši muži tyhle rozdíly nevidí. Popravdě řečeno, mnohdy jsou rádi, když trefí velikost a venkovní teplotu, alespoň zhruba. Možná to vážně moc řešíme. Protože se nezdá, že by děti ne zcela přiměřeným oblečením nějak trpěly. 

  • Jsem prostě hrozně unavenej...

    Ženy se místo sexu raději koukají na televizi!
    Ženy se místo sexu raději koukají na televizi!
    Autor: Shutterstock

    Tohle určitě znáte. Muž vám bez okolků řekne, že je unavený a jde se natáhnout na gauč. Proč ne, vždyť přesně k tomu gauče slouží, ne? To jen my, ženy, svou únavu často zbytečně popíráme, asi že máme pocit, že kdybychom se zastavily, zastaví se i svět kolem nás. Ale někdy to zkuste. Nestane se nic. A okolí si zvykne. 

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku