10 typických věcí, které dělají všechny matky. A vy určitě taky!

  • 10 typických věcí, které dělají všechny matky. A vy určitě taky!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    22. června  2018 
     06:00

    Kolik z těchto věcí děláte? Možná jednu, možná tři nebo úplně všechny. Zdá se, že matky mají jakousi tajnou příručku, z níž se vytváří série frází a činností, jež jsou součástí takzvaného „typického mateřského chování“. Nevěříte? Posuďte sama!

  • Říkají, abyste se přišli najíst, a hned!

    Autor: iStock

     

    Tuhle větu říkají matky velmi rády, a přitom jídlo ještě není dovařené, natož aby bylo na stole. Ovšem na naši omluvu musím říct, že je to vlastně chytré. Když je jídlo na stole a teprve zavolám všechny svoje děti, je jisté, že bude trvat nejméně deset minut, než dorazí. Takže lepší dříve nežli později.

     

  • Oslovují vás jménem vašich sourozenců

    Autor: iStock

     

    Bez ohledu na to, kolik vám je, tohle určitě čas od času uděláte. Nechtíc samozřejmě. Přece nejste úplně blbá, že? Mám tři syny a minimálně jednou za den se spletu a oslovím každého jiným jménem. Budiž mi útěchou, že je to vlastně jedno, protože se sluchátky na uších neslyší ani jeden z nich.

  • Proč? Protože to říkám!

    Autor: iStock

     

    Tahle fráze je typická zejména v případě, že nemáte čas něco dlouho vysvětlovat. Jednoduše chcete, aby děti udělaly to, co po nich chcete – a nechcete jim vysvětlovat důvody.

     

  • Za celý den si nesednu

    Autor: iStock

     

    Tuhle frázi říkají matky někdy velmi dramaticky a dávají tak najevo, jak moc jsou unavené a kolik práce za ten den udělaly. „Je to poprvé za celý den, co jsem si sedla!“ Ano, zřejmě je to pravda. Ale dětem to leze někdy na nervy.

  • Jejich kabelka je nouzová sada čehokoli

    Autor: iStock

     

    Máte-li děti, pak je jasné, že vaše kabelka bude obsahovat vše, co by děti mohly někdy potřebovat. Není dne, kdy by za mnou nepřišli moji synové a nezeptali se: Mami, máš žvýkačku? Mami, máš náplast? Mami, máš kapesníky? No ano, mám, jak by ne. Vždy připravena!

     

  • Mají řešení pro každý problém

    Autor: iStock

     

    Jde o jakési malé pilulky moudrosti, které jsou dané jen matkám. Tuhle schopnost vyřešit cokoli měla vaše matka, máte ji vy a bude ji mít jednou i vaše dcera. Tahle moudrost se nahromadila v průběhu let a pomáhá všem matkám vyřešit jakoukoli situaci.

     

  • Umí žehlit a vařit úplně nejlíp

    Autor: iStock

     

    No, jak která matka. Já například košili vyžehlit perfektně neumím. Ale jsou mámy, které zvládnout i to – a stokrát líp než ledajaká odbornice na žehlení košil. A tohle umění by se dalo aplikovat na cokoli, co matky dělají. Mámy umí nejlepší koláč, mámy umí nejlíp vařit, prostě to tak je.

     

  • Kritizují vás před vašimi kamarády

    Autor: iStock

     

    Někdy mluví matky o svých dětech v jejich přítomnosti jako by tam nebyly. Zejména pokud tam s nimi stojí i jejich kamarádi. Maminky si rády „stěžují“ na svoje potomky, aniž by jim došlo, že před kamarády ze školy se to fakt nehodí!

     

  • Delegují úkoly na druhé

    Autor: iStock

     

    No ano, když se nám nechce myslet, rády delegujeme odpovědnost či řešení třeba na manžela. „Zeptej se otce, ten to vyřeší. Zeptej se bratra, ten ti pomůže.“ Nejhorší je, když pak otec odpoví: „Zeptej se své matky.“ Blázinec.

     

  • Než něco napíšou, trvá jim to

    Autor: iStock

     

    Jak které matce. Já například esemesky píšu rychlostí blesku. Ovšem spousta dětí se podivuje nad tím, proč jejich matkám tak dlouho trvá, než jim odpoví na jejich dotaz. Napsat přece „ok“ nebo „v pohodě“ netrvá tak dlouho. Jenže matky obvykle chtějí napsat víc než jen tato nicneříkající slova.


    Jak je těžké být matkou? Takhle to vidí šestiletá holčička. podívejte se na video:

     

     

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku