Neříkejte mé dceři, že je to její nevlastní sestra, prosí matka

Rachel Sobel
Foto: Facebook
Sdílej na facebooku
6. února  2019 
 06:00

Tuhle dvojnásobnou matku nedávno naštvala jedna věc. Má dvě dcery, každou s jiným otcem a neustále slyší, jak o nich někdo mluví jako o sestrách nevlastních. V angličtině je to možná ještě provokativnější, half-sister znamená sestra poloviční. Samozřejmě – jelikož mají každá jiného tátu, z hlediska zákona tomu tak je. Ale pro Rachel jsou to prostě její dcery, a tím pádem sourozenci. Tečka. 

"Dobře, nemají stejného otce, ale na jejich vzájemnou vazbu to má nulový vliv," upozornila například Rachel,  která mimo jiné píše blog a přesně tahle témata tam ventiluje. Navíc, jak říká, dívek se nikdo neptal, kdy a jakým rodičům se narodí, nicméně obě se k sobě od začátku chovají jako sestry, je to pro ně přirozené. "Tak proč to kdekdo tolik řeší?" ptá se matka dívek. 

Podobný problém nejspíše řeší čím dál více lidí, kteří se rozcházejí a po čase zakládají rodiny s někým dalším. "Já jsem velká holka a zvládnu to," píše Rachel s tím, že pro její starší dcery je ale matoucí, pokud někdo říká, že její mladší sestra je nevlastní. Jen nevlastní. Jako by to bylo něco méně hodnotného.  

Rachel svým dcerám nijak netají, že mají různé otce, a i s otcem prvorozené dcery vychází dobře. Podle ní to ale nic nemění na vztahu sester. "Zbožňují se. Prvorozená snad nemůže být starostlivější. Původně jsem se bála osmiletého věkového rozdílu, ale byly to především moje obavy, které se nijak nepotvrdily." 

Rachel říká, že se na ni její starší dcera už několikrát obrátila s dotazem, proč lidé tak řeší, jestli je to její vlastní, nebo nevlastní sestra. "U nás doma to nepoužíváme, jsou to prostě sestry, které se navzájem z celého srdce milují, hrají si i hádají se jako jakékoli jiné sestry," má Rachel úplně jasno. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku