Osmiletá pomáhala u narození své sestry! Dokonce přestřihla šňůru

Brooke má nyní sen: chce se stát porodní asistentkou.
Foto: Kelsey Davis
Sdílej na facebooku
25. února  2018 
 06:00

Osmiletá Brooke prožila něco, co by její vrstevníci možná zvládli stěží. Byla u porodu svých mladších sester. Poprvé jen přihlížela, napodruhé dokonce asistovala a přestřihla sestřičce pupeční šňůru. Z fotek je patrné, jak emotivní zážitek to pro ni musel být. Žádné trauma si ale neodnesla, naopak. "Chci být porodní asistentkou," prohlásila. 

Rodiče osmileté Brooke – Kelsey Davis a Stefan Curtis – pocházejí z Arizony. Maminka Kelsey byla podruhé těhotná už v roce 2013, bohužel potratila. To tehdy tříletou Brooke úplně zdrtilo, její matka pak potratila ještě několikrát, o těchto těhotenstvích už nejstarší dceři raději neříkali. Až v lednu roku 2016 se Brooke narodila mladší sestřička Ellie. Brooke bylo pouhých šest let, a už byla u porodu. Ovšem pouze v roli diváka. 

Když dva roky poté Kelsey zjistila, že je znovu těhotná, s blížícím se termínem porodu nejstarší Brooke vyjádřila přání, že by opět ráda byla u narození sourozence. "Naše porodní asistentka souhlasila a navrhla, že může být nejen na porodním sále, ale také se může aktivně zapojit, přestřihnout pupeční šňůru a miminko chytit do rukou," vysvětluje maminka holčiček. "A přesně to také udělala," dodává s patřičnou hrdostí. 

Nejmladší sestřička Summer se narodila v lednu tohoto roku. Fotografie z porodu ukazují, jak emotivní zážitek to pro osmiletou Brooke byl. Ve chvíli, kdy se holčička poprvé nadechla a zakřičela, Brooke neudržela slzy. Fotografie si můžete prohlédnout v naší GALERII

Podle maminky svou roli zvládla skvěle. "Společně jsme chodily po chodbě, když jsem měla kontrakce, tančily jsme do rytmu tlukotu srdce malé Summer, Brooke mě masírovala. Bylo to perfektní, byla mou oporou," říká Kelsey. 

A skvěle zvládá i svou roli starší sestry. "Být velkou sestrou je pro ni úplně přirozené, je milá a o holky se skvěle stará," dodávají rodiče Brooke. A jak ona sama vnímá to, že byla u porodu? "Jsem opravdu šťastná, že jsem tam mohla s rodiči být. A je skvělé, že jsem přeřízla pupeční šňůru. Myslím, že to celé posílí pouto mezi mnou a sestrami. Chtěla bych být porodní asistentkou," říká s odhodláním. 

Pro tohoto tatínka byl porod dítěte spíše šok. Neuvěříte, jak se tvářil...

Brooke není první případ, kdy holčička pomáhala při narození svého sourozence. Nedávno jsme psaly o dvanáctileté Jacee z Mississippi, která také asistovala u porodu bratříčka. Její příběh si můžete připomenout ZDE

Co myslíte, patří děti k porodu, nebo ne? Napište nám do diskuse.

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku