Tohle si užijte, když zůstanete sama s dětmi. Jednou se vám po tom bude stýskat

  • Tohle si užijte, když zůstanete sama s dětmi. Jednou se vám po tom bude stýskat
    Sama s dětmi po rozvodu? Nemusí to být tragédie.
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    10. prosince  2017 
     10:30

    Někoho tenhle článek možná naštve. Ale sama jsem si prošla rozvodem a dobou, kdy jsem s dětmi zůstala sama. Vím, o čem píšu, když říkám, že tohle období nemusí trvat věčně, že je dost možné, že zase potkáte někoho, kdo bude žít s vámi i vašimi dětmi. A že si tu dobu, kdy tomu tak nebude, můžete užít a že se vám po ní dokonce někdy zasteskne. Po čem konkrétně? 

  • Je to těžké, ale přece nebudete brečet

    Autor: Shutterstock.com

    Nebudeme se tvářit, že projít rozvodem je snadné, ať už jste se rozvést chtěla nebo ne. Je to finančně, psychicky i fyzicky náročné, navíc musíte řešit i to, jak rozchod prožívají vaše společné děti. Ale když se budete jen litovat, budete na tom ještě hůře. Až se vzpamatujete z nejhoršího, zkuste si i tuhle životní etapu užít. Ne proto, abyste se v kuse bavila. Třeba proto, že by byla škoda protrpět roky, kdy vaše děti rostou jako z vody. 

  • Můžete si dělat, co chcete

    VIDĚT NOVÉ HRADY JINAK
    VIDĚT NOVÉ HRADY JINAK
    Autor: Archiv Blesku

    Je náročné vymýšlet program na všechny volné dny, ale vy máte jednu výhodu – vlastně si ho můžete vždycky ušít na míru a tím více, čím menší děti máte. Dokonce i s těmi většími se můžete domluvit na něčem, co vás bude bavit všechny, i když v tom nejspíše budou i nějaké jejich zájmy a aktivity. Možná vám trochu leze na nervy způsob, jakým trávil víkendy váš bývalý partner a tohle odpadlo. Nebo co takhle snídaně v posteli a pyžamový den, který celý strávíte u filmů? 

  • Pusťte se do toho

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Můžete  konečně vyzkoušet věci, o kterých jste s partnerem vždycky jen mluvili, že možná, jednou, časem... teď je ta dobrá doba, abyste děti vzala na brusle, na zážitkovou hru, na výstup na Sněžku. Možná vás to zpočátku bude zmáhat, ale časem zjistíte, že to jde docela dobře a že se vždycky dá vymyslet něco, co vás bude bavit, i když zrovna nebudete mít moc peněz, což se bohužel taky stává. 

  • Růžové hodiny na zeď? Kllidně!

    ....
    ....
    Autor: iStock

    Vždycky jste chtěla mít na zdi růžové hodiny a taky růžový foťák, protože černé věci vám přijdou poněkud nudné? Teď je ten pravý čas, kdy si to můžete pořídit a nikdo si z vás kvůli tomu nebude utahovat. Zrovna tak se můžete sebrat a jít 23. prosince i s dětmi poslouchat Rybovu mši na náměstí, protože nebudete mít nutkavou potřebu na poslední chvíli vyšůrovat celý byt. 

  • Vaření? To počká

    Pozor na uždibování mezi jídly.
    Pozor na uždibování mezi jídly.
    Autor: iStock

    Možná jste si doma domácí práce s manželem dělili na půl nebo on byl ten, kdo vařil.  Ale pro případ, že by tomu tak snad nebylo, teď rozhodně platí, že třikrát denně perfektní menu připravovat nemusíte a že děti občas vyloženě nadchnete, když jim naservírujete menu z fast foodu. Výjimečně ho tolerují i výživoví poradci a vám za něj body v pomyslné soutěži o dokonalou matku nikdo nestrhne. 

  • Utužjte holčičí party

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Kdy jindy než teď byste měla utužovat všelijaká ta holčičí kamarádství. Ať už vyrazíte společně na chatu s dětmi nebo si uděláte večer s vínem jen samy. Ne proto, abyste nadávaly na chlapy a litovaly se, ale proto, abyste si pořádně popovídaly, protože to je mnohdy lepší než psychoterapie.  

  • Přeorganizujte si čas - a ať nějaký zbude i na vás

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nejspíše si budete muset přeorganizovat život v mnoha ohledech, ale snažte se, aby z toho nebyl jen úprk na trase školka-škola-práce-družina-domácí úkoly. Pokud to jen trochu půjde, bez výčitek si tam naplánujte i čas na sebe. Nabízí vám někdo pomoc s dětmi? Přijměte ji.  Nechte otce, ať si děti užije, jak často chce, nebraňte se hlídání ze strany babiček a dědečků, mnozí z nich klidně dítě vyzvednou ze školy, dovedou na kroužek, dobrým tipem jsou také turistické a skautské oddíly se svými víkendovými výpravami. Není cílem, abyste úplně všechno zvládla vy a pak se týden co týden hroutila vyčerpáním. 

     

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku