Montessori hračky vs. láhev od vína. Jak se liší výchova prvního a druhého dítěte?

První dítě: Strávili jste hodiny času výběrem vhodných vzdělávacích hraček, které rozvíjí vaše dítě. A těch peněz, kolik jste utratili... Druhé dítě: Ať si hraje, s čím chce, hlavně, že se zabaví!
Foto: iStock/koláž
Sdílej na facebooku
10. prosince  2017 
 06:00

Druhorozené děti nemají skoro žádné fotografie, říká se. A pokud ano, tak o poznání méně než děti prvorozené. Je to logické. S prvním dítětem je vše nové, a tak dokumentujete každý sebemenší pokrok, pečlivě zaznamenáváte a slavíte každé výročí. Kolik jste jen utratili peněz za oblečení a hračky, které jsou vhodné pro správný rozvoj dítěte? A co druhý potomek, jak je na tom? 

Pokud máte dvě děti, možná nám potvrdíte, že to tak opravdu je. S prvním dítětem chcete mít vše perfektní, a tak ho oblékáte do slylových oblečků, které ladí, hlídáte, aby se nezamazalo, a krmíte zásadně bio stravou, nejlépe vlastnoručně vyrobenou.

GALERIE: Rozdíly ve výchově mezi prvním a druhým dítětem

Čokoládu vaše dítě nezná do té doby, než ho zkazí někdo z rodiny nebo ze spolužáků. A oslavy? Ty jsou perfektní – vše perfektně nazdobené, vyladěné tón v tónu. A co na tom, že je dítěti "jen" půl roku? Důvod k oslavě to přeci je!

U druhého dítěte je vše jinak. Za úspěch považujete, když jsou obě děti oblečené. Na tom, jestli mu to ladí nebo neladí, nesejde. Kdo by bazíroval na stejných ponožkách? Čokoládu zná druhorozené dítě už od osmi měsíců. Na domácí stravu není čas. Ale co? Sušenky přece ještě nikdy nikoho nezabily. 

Tohle na ně platí: Proč dětem tak dlouho trvá, než zareagují na pokyn rodiče

 

Pokud je vám to povědomé, prohlédněte si následující fotky v GALERII. Možná se poznáte, možná se pobavíte. Hlavně je berte s nadsázkou. 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku