Den matek už příští víkend! 7 tipů, jak ho té své můžete udělat každý den!

  • Den matek už příští víkend! 7 tipů, jak ho té své můžete udělat každý den!
    Foto: istock
    Sdílej na facebooku
    1. května  2020 
     06:00

    Proč čekat na speciální příležitost a jeden konkrétní den v kalendáři, když to, jak moc vám na ní záleží, můžete mamince dát najevo kdykoli? Poděkujte za její obětavost a lásku a překvapte ji. Čím spolehlivě dojmete a uděláte radost? Tady je pár kreativních nápadů pro každý den v roce!

  • Pošlete vyznání poštou

    ...
    ...
    Autor: istock

    Máloco potěší víc než ručně psaný dopis nebo pohlednice. Můžete samozřejmě využít moderních technologických vymožeností a vyrobit originální zprávu s obrázkem nebo videem v různých aplikacích, někdy je ale příjemné vrátit se trochu v čase, napsat přání nebo vzkaz vlastní rukou, odnést na poštu a odeslat tradičním způsobem, pěkně s razítkem. Je to osobnější, a co víc: to překvápko, že v poštovní schránce tentokrát neleží jen reklamní letáky a účty!

  • Naplánujte si „rande“

    ...
    ...
    Autor: istock

    Samozřejmě na dobu, až bude setkávání vzhledem k momentální situaci zase možné a bezpečné. Obě se tak máte už dlouho předem na co těšit, a to je důležité! Když se totiž má člověk stále na co těšit, udržuje se v lepší psychické kondici. Čas, který tráví matky a dcery společně, neuvěřitelně sbližuje a posiluje vzájemné pouto. Občasné návštěvy nebo rychlé večerní telefonáty ho nedokážou nahradit! Uspořádejte pro mámu den plný zábavy, relaxu nebo sportu. Kino, divadlo, nákupy, kurz malování, společná večeře, koncert nebo výlet lodí? Fantazii se meze nekladou!

  • Kupte dárek jen tak…

    ...
    ...
    Autor: istock

    Prostě jen proto, že je. Jako poděkování za její obrovskou lásku, laskavost, pochopení, toleranci a otevřenou náruč. A nemusí jít o žádnou drahocennost, často stačí maličkost, ale od srdce. Jdete po ulici a najednou, zčista jasna, vidíte ve výloze něco, po čem máma už dlouho touží? Proč čekat na narozeniny nebo Vánoce? Obdarujte ji hned, spontánní nápady jsou většinou ty nejlepší.

  • Podejte pomocnou ruku

    ...
    ...
    Autor: istock

    Jedním z nejjednodušších způsobů, jak můžeme svým maminkám projevit náklonnost, lásku a vděčnost, je převzít iniciativu a přispěchat ochotně na pomoc. Sama, bez požádání, z vlastního přesvědčení. Nezáleží na tom, zda se jedná o umytí nádobí, úklid domu, praní záclon, zalévání záhonků na zahradě nebo doručení velkého nákupu… V tomto případě i málo znamená strašně moc!

  • Vsaďte na překvapení

    ...
    ...
    Autor: istock

    Za normálních okolností byste mohla vzít děti, přepadnout mámu doma nebo v práci a pozvat ji na společný oběd s vámi i vnoučaty. Dnes si zatím musíte vystačit například s večerním telefonním hovorem. Nebo to zkuste zábavněji – natočte video se zdravicí celé vaší rodiny nebo vtipnými vzkazy od ratolestí pro babičku.

  • Podělte se o to, co vás (i ji) pobaví 

    ...
    ...
    Autor: istock.com

    Četla jste zajímavý článek? Viděla jste dokument, který by vaší mamince neměl uniknout, protože by ji podle vás nadchl? Na sociálních sítích jste se výborně pobavila u videí nebo fotek a ráda byste se o ně podělila? Udělejte to! Přeposílejte, tiskněte nebo skenujte. Uvidíte, jak moc bude potěšena tím, že na ni myslíte a věnujete pozornost tomu, co by ji mohlo zaujmout nebo rozveselit. Dopřáváte jí tím pocit, že je milována.

  • Připravte její oblíbené jídlo nebo dezert

    ...
    ...
    Autor: istock

    Pusťte se do toho v kuchyni a uvařte maminčino nejoblíbenější jídlo, k tomu upečte její zamilované buchty, koláč nebo můžete vyrobit třeba dvoupatrový dort, neodolatelně ho nazdobit, přidat kartičku s láskyplným vzkazem „miluji tě“ a květinu a doručit až před dveře (za pár týdnů jistě už i osobně). Není nad to, když vám někdo naservíruje dobroty vyrobené vlastníma rukama a s láskou. A máma vám jich za celý život už nejspíš navařila kopec! Vraťte jí to.

/
Autor: Simona Procházková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku