Ani kluk, ani holka. Zpěvačka Pink vychovává dceru i syna bezpohlavně. Není jediná!

Rodina zpěvačky Pink. Uprostřed dcera Willow.
Foto: Instagram
Sdílej na facebooku
3. listopadu  2019 
 06:00

Legendární zpěvačka má kariéru delší než dvě desetiletí. Stejně tak dlouho šokuje svými liberálními názory. I proto se zřejmě rozhodla, že své dvě děti – šestiletou dceru Willow a jedenáctiměsíčního syna Jamesona – bude vychovávat jako genderově neutrální. V rozhovoru pro Cosmopolitan i Sunday People uvedla, že to nechá na nich, kým se cítí být.

Zpěvačka Pink byla vždycky velmi otevřená, pokud jde o názory na cokoli – a dost často se vymykaly běžným stereotypům. Nemůžeme se tedy divit, že její liberálnost zasáhla i v poslední době velmi přetřásané téma genderové rovnosti. Začalo to tím, že její dcera Willow před časem pronesla, že si jednou vezme africkou ženu, a Pink z toho byla nadšená. Stejně nadšená byla i ve školce, kam její dcera chodí, když našla na toaletě kresbu s nápisem, který podporuje neutralitu pohlaví. "Super," napsala pod to a v rozhovoru uvedla: „Je to úžasné, když mají děti přístup ke konverzaci na podobná témata."

ČTĚTE TAKÉ: Bezpohlavní výchova: Ani kluk, ani holka. Ať si dítě samo vybere!

Kašlete na ostatní! 

Zpěvačka se později k tématu vrátila a dodala, že jí nejde ani tak o genderově neutrální přístup k dětem jako o posilování vědomí, že obě pohlaví mohou dělat cokoli, co chtějí, a neměla by být limitována tím, zda jde o kluka nebo holku. 

Pink sama se prý jako dítě cítila spíše jako chlapec, takže nevidí důvod, proč by její děti měly být od malička vedeny jen k jednomu pohlaví. Nechce totiž, aby dceru svět tlačil do ženskosti, a naopak syna do chlapské role. Každý má právo dělat si, co chce, a to platí i o tom, jaké pohlaví si jednou vybere. Když si její dcera stěžovala, že se jí ve školce smějí, že vypadá jako kluk s dlouhými vlasy, ukázala jí doma spoustu androgynních hvězd, které kašlou na ostatní a žijí si podle své pravdy.

Není však jediná celebrita, která se snaží bořit zavedené genderové stereotypy. Většina z nich sice své děti nevychovává jako pohlavně neutrální, ale dává jim neutrální křestní jména nebo je vychovává bez předsudků. Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg má dceru, kterou pojmenoval August, což je tradiční chlapecké jméno. Herečka Blake Lively má dceru se jménem James a herec Adam Brody holčičku Arlo. Jak sami říkají, chtějí tak prolomit genderové tradice.

Zpěvačka Adele má syna Angela, kterého před časem přivedla do Disneylandu oblečeného v kostýmu princezny Anny. „Netrpělivě čekám na změny, které budou mého syna provázet. Kdo ví, co má skutečně opravdu rád,“ prohlásila. Dcera herečky Angeliny Jolie Shiloh zase chtěla, aby jí od tří let říkali John. V roce 2010 Angelina uvedla v rozhovoru pro Vanity Fair: „Chce být prostě klukem, tak jsme ji ostříhali. Nevíte, kdo jsou vaše děti, než vám to samy ukážou.“

Zastánkyní genderově neutrálního přístupu je také herečka Zoe Saldano, matka tří synů. Či její herecká kolegyně Megan Fox. Když chtěl její čtyřletý syn nosit šaty a nalakované nehty, spolu s  manželem Brianem Austinem Greenem mu řekla, že se na to lidé možná budou dívat divně, ale že na tom rozhodně nezáleží. "Je to jeho život," shodli se rodiče malého Noaha. 

Patří sem i zpěvačka Gwen Stefani, a dokonce i herečka Tori Spelling, pětinásobná matka, se nechala slyšet, že podporuje genderově neutrální výchovu. "Povzbuzujeme děti, aby byly kreativní, pokud jde třeba o malování, tak proč by neměly být kreativní, i pokud jde o jejich sebevyjádření?" nechala se slyšet další slavná matka, a to modelka a herečka Amber Rose. 

Pokud nechcete vychovávat své děti jako pohlavně neutrální, pak se podívejte na VIDEO, v němž se dozvíte, co je dobré vědět o holčičkách:

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku