Šokující přiznání: Proč musela Kim Kardashian využít pomoci náhradní matky?

Otoky byly projevem preeklampsie
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
14. ledna  2020 
 06:00

Není tajemstvím, že dvě ze čtyř dětí hvězdy reality show Kim Kardashian jí odnosila náhradní matka. Nyní ale slavná reality star promluvila o tom, proč se tak rozhodla. Nebylo to kvůli tomu – ačkoli si to spousta lidí myslela – aby si zachránila postavu. 

Kim trpěla v obou těhotenstvích preeklampsií, což je stav, kdy matčiny cévy nejsou dostatečně otevřené a k plodu se krví nedostává dostatek kyslíku a živin. Projevuje se například vysokým krevním tlakem, otoky nohou nebo nevolností, což jsou příznaky, které se v těhotenství mohou jevit jako normální. Preeklampsie ohrožuje jak život matky, tak život dítěte, to se může narodit výrazně před termínem. 

Dcera North se narodila o šest týdnů dříve a šlo o velmi komplikovaný porod. Při druhém porodu chlapce Sainta si Kim prošla podobnými problémy, a tak jí třetí porod lékaři již zakázali.

Pár měl ještě zmrazená dvě embrya, která ale reality star sama nemohla odnosit, proto se nakonec rozhodla pro náhradní matku. Díky tomu se dočkala dvou nejmladších dětí: dcery Chicago a syna Psalma. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku