Celebrity, které učí kvůli pandemii děti z domova. Kdo z nich brečí, koho to baví?

Kate a William během online rozhlasového vysílání BBC, kde hovoří o tom, jak zvládají karanténu.
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
27. dubna  2020 
 06:00

Hollywoodské hvězdy i královské rodiny začaly v době koronavirové krize učit své potomky z domova. Pro některé to je výzva, jiné jsou v tom jako ryby ve vodě. Které známé osobnosti se svěřily s tím, jaké to je učit doma?

Vévodkyně Kate a princ William

V rozhovoru pro BBC, který zveřejnila královská rodina na svém Instagramu, vévodkyně prozradila, jak zvládají karanténu kvůli koronaviru. Snaží se být co nejvíce doma a nikam nechodit. To ovšem taky znamená, že se musí s šestiletým Georgem a čtyřletou Charlotte učit doma. Vévodkyně Kate zažertovala, že si tak trochu připadá jako na střední škole. „Cítím se velmi důležitě,“ řekla. A princ William řekl, že to je celkem zábavné. „Děti mají takovou výdrž, ani nevím, jak je to možné. Upřímně, když skončí den, divíte se, co všechno jste ten den udělali.“ Podle prince je to úžasný způsob, jak být víc v kontaktu.

Drew Barrymore

Herečka, kterou proslavila role holčičky ve filmu E.T. mimozemšťan a také role v komedii Charlieho andílci, se na Instagramu svým fanouškům svěřila, že během pandemie pláče celé dny, zatímco se pokouší učit doma své dcery – sedmiletou Olive a šestiletou Frankie. „Nevím, jestli jsou dobré a špatné dny. Jsou dobré a špatné hodiny,“ napsala. Zpočátku prý hledala různé kreativní způsoby, ale vytvořit rutinu prý není snadné. Zkušenosti prý ale bude vnímat jako probuzení do reality, kterou učitelé prožívají ve svém profesním životě neustále. „Být učitel, rodič, vychovatel, hospodyně – ó můj bože. A učitelé to musí přežít.“

Will Smith a Jada Pinkett Smith

Herecké dvojici nedělá ani v době pandemie potíže učit své děti doma, protože to dělali už dávno předtím. Už před patnácti lety prohlásili, že chtějí, aby se jejich děti skutečně učily, nikoli se jen biflovaly. Tehdy vytvořili skupinu asi osmi dětí, kterou doma učili. „Existují velmi silné vzdělávací koncepty, kterým věříme, proto svoje děti učíme doma,“ řekl Will.

Jennifer Lopez

Zpěvačka a herečka se v době pandemie zabavuje natáčením vtipných videí a cvičením. A také domácí výukou svých dětí. Už v roce 2016 připustila, že občas vychovává svá dvojčata Maxe a Emme doma, když je potřeba. „Nemám normální život, nemám normální děti,“ přiznala. A teď se jí její přístup hodí. „Když je to potřeba, domácí výuka je skvělá věc. Nejdůležitější je, že jsou šťastné a spokojené.“

Angelina Jolie

Herečka a bývalka Brada Pitta dost často cestuje kvůli natáčení a své děti nechce nechávat samotné. Je tedy jasné, že domácí výuka pro ni není nic cizího. Už v roce 2017 se rozhodla, že bude učit svých šest dětí doma, hlavně proto, že jsou „z celého světa“. Nechce, aby se dozvídaly některé věci zkresleně.

Ryan Reynolds a Blake Lively

Herecký pár má prý štěstí, že má u domu malou zahradu. Teď ji rádi využívají při domácí výuce svých dětí. K pandemii přistupují zodpovědně, nikam nechodí, a navíc darovali 400 tisíc dolarů nemocnicím v New Yorku. „Díky naší zahradě se snažíme děti učit něco i o zahradnictví a udělat z toho vzdělávací zážitek,“ smějí se.

Alec Baldwin a Hilaria Baldwin

Herec a cvičitelka jógy Hilaria mají už čtyři děti – syny Romea Alejandra Davida (2), Leonarda Angela Charlese (3), Rafaela Thomase (4) a dceru Carmen (6). Oba patří i v době pandemie k těm rodičům, kteří se s dětmi učí doma. „Využíváme hodně on-line výuku a různé vzdělávací aplikace. Naučila jsem se, že čím víc střídám různé aktivity, tím je to pro děti lepší. Baví je to,“ říká Hilaria.

Alanis Morissette

Slavná zpěvačka je matkou tří dětí, ovšem jen dvě učí doma – syna Evera (10) a dceru Onyx (4). Vítězka Grammy vysvětlila pro časopis Health, že vymýšlí všechno možné, aby je zabavila. „Pro mě je dobré školství takové, které vedou děti samy. Sleduji jejich pohled. Co je přitahuje, to budeme dělat.“ Manželský pár dokonce přizpůsobil svůj dům studiu dětí. „Vytváříme výukové zóny po celém domě. Tady je oblast pravopisu, tady přírodopisu a tak dále. Pravděpodobně existuje lepší definice výuky, ale my žádné hranice nemáme.“

Victoria Beckham a Pink

Pink se snaží se svou dcerou Willow vkládat výukový čas do doby, kdy si dcera dělá přestávku při hraní skvělých her na iPadu. Victoria Beckham zase kontroluje, jak dcera Harper zvládá matematiku.

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku