Žena porodila na sedadle v autě. Byla to jízda! Vše zachytila fotografka

Porod Pauly nabral rychlý spád. Na sál nestihli dojet, miminko porodila v autě před nemocnicí.
Foto: Paulina Splechta
Sdílej na facebooku
15. května  2018 
 06:00

Porod zkrátka nenaplánujete. Vždycky vás něčím překvapí. A tohle bylo vskutku šokující překvapení. Dvojnásobná maminka Paula D'Amore totiž nestihla dojet do porodnice a miminko porodila na zadním sedadle auta. Vše zachytila fotografka, která měla být u porodu. A že to byla vskutku jízda, je patrné z následujících snímků. 

Paula se připravovala na svůj třetí porod doma. Vyčkávala, až kontrakce zesílí, a pak teprve chtěla jet do nemocnice v Boca Raton na Floridě. Celou dobu měla k ruce porodní asistentku a přizvala si i fotografku Paulinu Splechtu. Když už šlo do tuhého, nasedli všichni do auta – fotografka do svého – a jeli. Tak rychlý spád ale asi nikdo z nich nečekal. 

Když zaparkovali před nemocnicí, šla jim fotografka na pomoc. V tu chvíli zjistila šokující skutečnost, že na porod na sále už je pozdě: "Běžela jsem k jejich autu s fotoaparátem v ruce, když jsem spatřila Joea, manžela Pauly, jak v rukou drží hlavu Danielly." Tak popsala serveru Popsugar.com dramatickou situaci fotografka.

Vypadá to jako drama, ale podle Pauliny byly rodička, její manžel i dula v naprostém klidu. "Dula Lindsey Ripley dávala mamince pokyny, tatínek držel hlavičku dítěte a Paula tlačila, aby konečně na svět přivítala své dítě. Poté přiběhly zdravotní sestra a porodní asistentka a pomohly Paule dokončit porod a přiložit miminko na hruď," vypráví Paulina, která neváhala a celou situaci dokumentovala. 

Neuvěříte, jak se tvářil tenhle otec u porodu. Neudržíte se smíchy:


Zajímavostí je, že Paulino první dítě přišlo na svět císařským řezem, další dvě děti už přišly na svět přirozeně. Vaginální porod po císařském řezu se označuje písmeny VBAC (Vaginal Birth After Caesarean) a není zase tak obvyklý. I když mnoho žen si jej přeje. Záleží však na doporučení lékaře. 

To, že Paulino třetí dítě přijde na svět takto rychle (skoro by se dalo říci, že šlo o překotný porod), zřejmě nikdo nečekal. "Zvolte si ke svému porodu tým, který důvěřuje vašemu mateřskému instinktu a respektuje vaše přání, a můžete prožít krásný a šťastný okamžik zrození, i když zrovna nejde podle plánu," vzkazuje ženám fotografka Paulina. 

Fotografie dokumentující tenhle netradiční porod si můžete prohlédnout v naší GALERII. 

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku