Nejlepší dárky pro miminka do šesti měsíců: ty, jež šustí, chrastí nebo pískají

Tipy na vánoční dárky pro miminka od narození do šesti měsíců.
Foto: Koláž Supermámy.cz
Sdílej na facebooku
27. listopadu  2017 
 06:00

Vánoce zatím tolik neprožívají, ale i tak si zaslouží nějaký ten dáreček. Nejlépe ten, který šustí, chrastí nebo píská. A jelikož brzy začnou strkat všechno do pusy, měla by to být hračka, která se dá dobře umýt nebo vyprat. Jaké dárky jsou vhodné pro miminka od narození do šesti měsíců, která se na světě zatím jen rozkoukávají. Poradíme vám ty nejlepší.

Nejprve si ujasněme základní pravidlo: nezahrnujte děti haldou hraček. Ty často stejně skončí v koutě, protože je jich prostě moc. Každou hračku raději třikrát otočte a prohlédněte a ujistěte se, že je adekvátní věku vaší ratolesti, kvalitní a nejlépe taková, která ratolest bude pozitivně rozvíjet.
Stále nevíte, po které sáhnout? Připravili jsme pro vás speciál, s nímž už nebudete tápat. Tyhle hračky rozhodně v koutě neskončí. Testováno na dětech! Tentokrát se zaměříme na hračky pro ty úplně nejmenší z nejmenších, pro miminka od narození do půl roku.
I když se zdá, že nic z toho nepotřebují a nemají z Vánoc "rozum", tak přece na ně Ježíšek nemůže zapomenout. Zvlášť když mají doma staršího sourozence, kterému by jistě bylo divné, proč bráška nebo sestřička nemá pod stromečkem žádný dáreček.

Jaké hračky miminko ocení?

Pro nejmenší děti jsou nejlepší černobílé hračky, později je lákají pestrobarevné hračky. Vhodnou hračkou může být i kolotoč nad postýlku, který děti dokáže zaujmout. Stejně dobrou službu udělá i hrací podložka nebo hrazdička se zavěšenými hračkami.
Miminku můžete pořídit také muchláčka, kterého klidně kupte už před porodem a mějte ho u sebe. Miminko bude potom cítit vaši vůni a bude klidnější. Muchláček je navíc měkký, lehký a tenký pro snadné uchopení malýma ručičkama.
Oblíbeným dárečkem jsou také chrastící ponožky a náramky. Na konkrétní tipy na dárky se podívejte do naší GALERIE.
Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Láchová

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku