Kolik peněz utratit za vánoční dárky pro děti? Někdo dává tisíc, někdo pět

"Pro dceru mám čtyři dárky k Vánocům a to bude stačit."
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
25. října  2017 
 06:00

Už kupujete nebo alespoň vybíráte vánoční dárky? Jaký máte finanční limit na jedno dítě? Jaký typ dárků je podle vašich představ a co byste k Vánocům nikdy nekoupili? Přečtěte si, jak to vidí naše čtenářky. 

Jeden velký dárek a k němu jednu dvě drobnosti. Deset, ale klidně dvacet dárků, o Vánocích se mají děti rozmazlovat. Takhle opačné postoje přistály mezi odpověďmi na naši anketní otázku ohledně množství dárků pro děti. A pokud jde o cenu? Někdo by se rád vešel do tisícovky, běžně padaly částky jako tři, ale také pět tisíc korun na jedno dítě. 

"Milujeme Vánoce a vše, co je s nimi spojeno. Dárečky už mám skoro všechny nakoupené. Kupujeme dle přání našich dětí, podle dopisu Ježíškovi, ale samozřejmě kupujeme i to, co tam není. Musím říct, že to možná trošku přeháníme, kupujeme každému tak 15 až 20 dárků, což podle toho, co tady zatím čtu, je tak pro školku, děti máme dvě," napsala v diskusi na Facebooku webu maminka.cz Helena Pandulová. Sama limit nemá, zvládnout se to podle ní finančně dá právě díky tomu, že dárky se v její rodině pořizují postupně. 

VIDEO: Jak doopravdy vypadají Vánoce s malými dětmi?

 

Jinak na to jde rodina jiné čtenářky – Aleny Poláškové. "Syn dostane jeden hlavní dárek – plánujeme koupit ponk s nářadím, protože rád opravuje a montuje. K tomu ještě nějaké drobnosti, něco na oblečení a ještě povlečení s Cars, možná i knížku. Mladšímu budou teprve necelé čtyři měsíce, tak ten tam bude mít plenky a nějaké drobnosti, aby ten starší tříleťák viděl, že Ježíšek nosí dárky všem."

Přečtěte si další odpovědi v GALERII FOTEK 

Kolik dárků je akorát, nám každopádně nikdo neřekne. "K Vánocům u nás dárky nepochybně patří. Ale stejně důležité je, abychom byli jako rodina pohromadě, abychom si zahráli společně hry, chodili ven, abychom se spolu trochu koukali na pohádky, abychom si užili cukroví. Pokud jsou Vánoce jenom dárky, tak jsou trochu chudé, byť by těch dárků bylo hodně. Možná by si dospělí měli vzpomenout na vlastní dětství a možná se jim vybaví vůně Vánoc, jesličky, tradiční kapr, návštěva prarodičů atd. Dárky tvoří jenom kousek, přestože byly úžasné," říká k tomu psycholog Václav Mertin.

A co by dotázaní rodiče nikdy nekoupili? Například zbraně, tedy přesněji řečeno jejich repliky. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku