Teenageři mají vlastní hudební festival, kam rodiče nesmějí!

Video se připravuje ...
Teenageři mají vlastní hudební festival, kam rodiče nesmějí!
Foto: Struny TEENS
Sdílej na facebooku
7. října  2018 
 06:00

Baví vaše teenagery muzika, ale na to, aby s vámi šli na nějakou hudební rodinnou akci, už to není? V říjnu je můžete poslat na festival Struny TEENS, který je určen nejen začínajícím muzikantům, ale i všem, kteří mají prostě rádi hudbu. 

Struny podzimu jsou tu nejen pro dospělé a malé děti, ale nově i pro teenagery. Program pro ně nazvaný Struny TEENS vypukne v sobotu 21. října od čtyř odpoledne v pražské La Fabrice. 

Odpolednem plným muziky i osobních setkání s hudebníky bude provázet patron festivalu a vicemistr světa v loopingu a v beatboxu En.Dru. Ten si na pódium přizval významné tváře hudební scény: zpěváka Ondřeje Rumla, nepřehlédnutelnou zpěvačku kapely Mydy Rabycad Žofii Dařbujánovou, hudebního chameleona Antonína Dlapu či beatboxera JeNa Hovorku.

Každý z muzikantů se představí sólo i při společném jamování. Festival ale nabízí i jedinečnou příležitost dozvědět se v rozhovorech více o tom, jak se stát profesionálním muzikantem a co takový život obnáší. 

Struny TEENS se letos poprvé oddělily od programu dobře známého a oblíbeného rodinného festivalu Struny dětem v Minoru, a vytvořily tak svébytnou platformu jedinečného festivalového konceptu přímo pro dospívající mládež. „Naše dětské publikum s námi za ta léta Strun dětem stárne, specifické Struny TEENS nabízí programy jako například Open Mic s En.Druem a cítíme, že je čas vyslyšet chutě našich posluchačů vyrazit do prostředí, které je pro náctileté zkrátka více odpovídající,“ říká ředitelka festivalu Dana Syrová. 

Stejně tak jako dospívající, ani Struny TEENS se nechtějí nechat zaškatulkovat do nějaké žánrové krabice. Dveře tu mají otevřené beatbox, rap, groove či jazz, ale i elektro, swing a klasika.

Bude se i kreslit, tvořit a psát!

Program v La Fabrice je rozdělen do dvou na sobě nezávislých bloků. Tím prvním je festivalový MEET-MIX, který v sobě skrývá jedinečnou koncepci koncertů, rozhovorů a osobních setkání s řadou významných a inspirativních hostů. 

Pro všechny kreativní a šikovné ruce galerie La Fabriky nabídne výtvarný workshop v režii POP-PAP Studia. Pod vedením zkušených lektorů si budou moci všichni vyzkoušet výtvarné techniky sketchingu a letteringu – rychlé stylizované skici i kaligrafické písmo. Ateliér bude otevřený od 16.00 do 18.30 hodin a vstup je v ceně vstupenky na festivalový MEET-MIX.

V druhém programovém bloku zazáří výjimečně talentovaný Francesco Tristano, italský pianista, skladatel a producent elektronické hudby. Umělec, který objevil klavír v pěti letech, ve své hudbě s neuvěřitelnou lehkostí kombinuje žánry a styly a nebojí se žádných výzev. Francesco Tristano je nejen skvělý muzikant, ale také se mu daří sdružovat publikum z různých hudebních světů do jeho vlastního, kterému tak vždy přináší něco nového. Koncert začne ve 20.00 hodin ve Studiu 2 – Slévárně La Fabriky. Na tento koncert jsou srdečně zváni i rodiče a posluchači nad věkovou hranici teens.

Festival Struny TEENS je určen především pro věkovou kategorii 13 až 19 let. Vstupenky jsou v prodeji na oba dva programové bloky zvlášť v síti Goout.cz a Webticket.cz. Pořadatelé doporučují nechat na odpolední program rodiče doma.

Více informací naleznete na www.strunyteens.cz nebo na www.facebook.com/strunyteens/ 

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku