Můj porod, moje síla! Uvidíme se na festivalu o porodech a porodnicích?

Video se připravuje ...
Podporujeme festival o porodech, pomoci mu můžete i vy
VIDEO: Hnutí za aktivní mateřství
Sdílej na facebooku
7. května  2019 
 16:00

Už počtrnácté se letos koná Festival o těhotenství, porodu a rodičovství. Vydat se na něj můžete v týdnu od 13. do 19. května do Sněmovní ulice na pražské Malé Straně. Letošní motto? Můj porod, moje síla! Náš web festival podporuje a určitě se tam vydáme taky. 

Tradiční festival vnímáme coby velký přínos k tolik potřebné debatě o českém porodnictví. To se sice za poslední čtvrtstoletí v ledasčem změnilo k lepšímu, ale bohužel ještě stále mnohde převažuje nemocniční rutina a chybí reakce na nové vědecké poznatky týkající se průběhu porodu. 

Festival je součástí akcí doprovázejících Světový týden respektu k porodu, který každoročně vyhlašuje AFAR – Frankofonní aliance za respektovaný porod. Cílem je upozornit na celospolečenský dosah fenoménu porodu a napomoci prosazování nejnovějších výsledků vědeckých výzkumů v porodnické praxi. Pořádá ho Hnutí za aktivní mateřství

Jde o sedmidenní maraton přednášek, diskusí, filmových projekcí a workshopů na téma porod, těhotenství, péče o děti, ekologie. Součástí festivalu je vzdělávací expozice porodních pomůcek a zároveň expozice HOMO ECOLOGICUS – o vůči přírodě i člověku šetrných prostředcích použitelných v těhotenství, při porodu a v péči o děti.

Můžete se těšit na:

  • přednášky, semináře a workshopy pro těhotné a jejich rodiny,
  • interaktivní přednášky a projekce pro žáky a studenty,
  • semináře pro zdravotníky,
  • filmové projekce,
  • obchůdek se vším, co k těhotenství, porodu a péči o děti patří,
  • prodej knih,
  • poradny dul, porodních asistentek a laktačních poradkyň,
  • občerstvení a
  • originální dětský koutek.

Vstup do expozice, na sdílecí skupinky a večerní program je volný. Můžete tedy navštívit Dělohu, Porodní sál, Porodní pokojík, Obchůdek, Homo Ecologicus, nakoupit knihy či se občerstvit u baru. A promyslet, na kterou přednášku si koupíte vstupenku.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku