Sem vyrazte i s dětmi! Tipy na místa pro rodinnou dovolenou v Česku

Amenity resort Špindlerův Mlýn
Foto: Amazing Places
Sdílej na facebooku
20. srpna  2019 
 16:37

Jak hledáte místa, kam chcete vyrazit na rodinnou dovolenou s dětmi? Nebo kam s nimi  můžete poslat prarodiče, zatímco vy s partnerem se vydáte za odpočinkem sami? Můžete samozřejmě dát na reference z webu, ptát se kamarádek a známých. Ale můžete také využít toho, že někdo už zařízení splňující vaše představy a nároky někdo prověřil a předvybral za vás. 

Takovou možnost- tedy sázku na jistotu v podobě dobrého místa pro rodinnou dovolenou - nabízí projekt Amazing Places, který objevuje nejkrásnější místa v  Česku a nově i na Slovensku. A za ta, která nabízí, respektive za jejich kvalitu ručí. "Všechna místa jsme samozřejmě projeli a vyzkoušeli," vysvětluje Hana Krausová, která za celým projektem stojí. Jeho motto? Sbírejte zážitky, ne věci. 

V nabídce jsou téměř tři stovky míst v různých kategoriích, takže si vyberou jak ti, kdo sní o roubence v zapadlém údolí, tak příznivci velkých hotelů s mimořádně dobře vybavený zázemím. Všechna místa spojuje tradice, syl, design, kvalitní služby a výborné jídlo. "Chceme ukázat, že “český standard” už dávno nejsou jen umakartová jádra, otrávený personál, zašedlé záclony, včerejší rohlíky k snídani a plesnivé koupelnové závěsy," slibuje projekt Amazing Places neboli Kouzelná místa, který nabízí místa k odpočinku v několika kategoriích. 

Je libo domek ve větvích? Žádný problém! 

Může jít například o roubenky či kouzelné chalupy, kde si můžete vařit sami, malé penziony, boutique hotely, apartmány. Či o domky ve větvích stromů v rámci originální kategorie Glamour Camping. Nechybí ani mimořádné záležitosti, jako třeba možnost strávit noc na Lomnickém štítě ve Vysokých Tatrách, hledejte je pod označením Upper Class. Celou nabídku včetně podrobných informací či tipů na to, co všechno v místě a jeho okolí můžete podniknout. 

Pokud vás něco zaujme, můžete se odkazem z webu Amazing Places podívat přímo na web daného místa, spojit se přímo s majitelem, nebo si ubytování jednoduše proklikem objednat přes booking.com. Případně můžete pořídit dárkový voucher, aby si obdarovaný místo pobytu vybral sám

Na Amazing Places si rozhodně vyberou i ti, kdo hledají místo pro pobyt s dětmi. Nás v nabídce zaujala následující místa: 

Amenity resort Špindlerův Mlýn - mimo jiné zde najdete obří LEGO hernu, díky níž se děti zabaví i v momentě, kdy počasí není nejlepší. Nebo když vy si potřebujete odpočinout po namáhavém výletě. 

Aparthotel Svatý Vavřinec Pec pod Sněžkou - inspirovaný tím nejlepším z alpských destinací s vynikající kuchyní a vážně rozsáhlou nabídkou heren pro děti včetně teenagerů. Nechybí ani pokoj s vířivkou či infrasaunou. 

Brejlovka - rozlehlá chalupa v Jizerských horách ideální třeba pro pobyt více rodin najednou, zaujme čistými a otevřenými prostory, v zimě na lyže, v létě na pěší túry po okolí. 

Koškovka - chalupa na okraji Bedřichova v Jizerských horách s útulnou světnicí s velkými kachlovými kamny, jídelní stůl se skvělým výhledem a terasou, v létě ideální pro pěší turisty a cyklisty, v zimě pro běžkaře. 

Fortys Morávka - najdete ho v Jeseníkách, lákadlem je například vnitřní slaný bazén s vyhřívanou vodou. Hledáte místo na společnou dovolenou více rodin? Tohle by vás mohlo bavit. 

Fořtovna - velmi klidné místo nedaleko Kamenice nad Lipou na Českomoravské vrchovině, penzion vznikl z bývaé hájovny, půjčí vám tu kola i lyže a mohou garantovat, žev okolí je jen minimum turistů. 

Resort Relax  - najdete ho u Lipna, jde o místo s množstvím aktivit, ale jinak stále velmi klidné. Apartmány mají výhled na soukromou pláž, můžete si půjčit i motorový člun a další sportovní potřeby. 

Kozí chlívek - starosvětský penzion s vlastní restaurací v Orlických horách, zdejší pokoje jsou pojmenovány po rostlinách, nechybí sauna, masáže nebo vířivka. Skvělé výchozí míst na výlety po horách. 

Na Špejcharu - z místa, kde se kdysi mlátilo obilí, vznikly na Třeboňsku dva krásné a hodně prostorné apartmány svým stylem stylem odkazující na vesnické chalupy. 

Roubenka Flora - luxusní chalupa na úpatí Vysočiny, na polosamotě, kde se může ubytovat jedna, ale také až čtyři rodiny. Čekají na ně čtyři stylově zařízení místnosti s dobovým nábytkem. 

Růžová chalupa - chtěli jste si alespoň někdy v životě vyzkoušet jaké to je, hřát se za pecí? Tady můžete! Chalupu najdete ve Rtyni v Podkrkonoší, pronajmout si můžete jeden pokoj nebo celou chalupu. 

Stříbrný vítr - penzion najdete v jihočeské Horní Plané poblíž Lipna, nabízí jak útulně zařízené pokoje, tak privátní wellness či třeba pikniky u jezera. 

Na Bělisku - tady můžete posnídat na terase a když budete mít štěstí, rovnou u toho pozorovat srnky. Penzion láká i na vyhlášenou restauraci, která se zaměřuje na českou kuchyni. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku