Vyrazte na show Kouzelné školky na kolečkách! Kam se ztrácejí hračky?

Rodinná show Fantazie na kolečkách, za kterou stojí Michal Nesvadba, se během roku 2020 zastaví v osmi městech České republiky
Foto: Archiv
Sdílej na facebooku
6. listopadu  2019 
 06:00

Mají vaše děti rády Kouzelnou školku? Nebo si ji dokonce z dětství pamatujete vy sami? Pak by vaši rodinu mohla bavit nová show nazvaná Fantazie na kolečkách, se kterou se během roku 2020 zastaví v osmi městech České republiky. Čeká vás Michal a televizní skřítkové František, Fanynka, Bafík a Zeleňour se Žluťounem. 

Celkem šestnáct pohádkových představení ve stylu muzikálové revue se uskuteční ve velkých sportovních halách a diváci se mohou těšit na nezapomenutelnou dvouhodinovou podívanou. Premiéra Fantazie na kolečkách je na programu 14. března 2020 v pražské Tipsport Areně. Vstupenky jsou již v předprodeji!

Čeká vás příběh jedné školky, kde se zničehonic začaly ztrácet hračky. "O pomoc požádáme skřítky z Nafukovacího království a snad přijdou na pomoc i František s Fanynkou," říká k připravované show její tvůrce Michal Nesvadba, autor více než tisícovky scénářů televizního pořadu Kouzelná školka, seriálů o písmenkách, číslech, náladách, barvách i o dopravě, včetně nápaditých divadelních představení pro děti. Co dalšího prozradil v rozhovoru? 

Umíte bruslit či jezdit na jednokolce?

Když se pro něco nadchnu, tak si to pořídím. Takže mimo hraček, které mi neustále doma přibývají (hrát se s nimi dá i v 62 letech), jsem si samozřejmě pořídil i in-line brusle, jednokolku a howerboard. Ten mě, mimo jiné, před pár dny vyklopil, protože mu při plné jízdě došla baterie. Jak se udržet na jednokolce jsem dosud nepochopil a na in-linech vypadám, alespoň si myslím, dost legračně.

A o tom ta naše šou je. Aby se u toho diváci dobře bavili. Jenomže, jak říká cirkusové pravidlo, klauni musí umět všechno lépe než ostatní, aby si z toho mohli dělat legraci. Tedy to ježdění na in-linech musím ještě vypilovat...

Jak vás napadlo udělat show na kolečkách? 

Jako autor vždycky hledám něco neobvyklého, pro diváky zajímavého a přitažlivého. Zprvu se mi to nedařilo. Měl jsem námět a myslel si, že vznikne další lední revue, které v Česku dominují. V Americe jsem viděl Cirque du Soleil na bruslích a k mému úžasu byly na ledové ploše čtyři rampy, na kterých herci/bruslaři skákali. To už byl kousek k tomu, že jsem brusle vyměnil za kolečka a nejen za in-line brusle, ale právě i za koloběžky, trojkolky, kola, dokonce i šlapací auta, jednokolky, ale také jednonožky. Šou má dynamiku, je efektní, ale i poetické a hlavně současné. To mě na tom baví.

Pro jak staré děti je představení určeno? Říkáte od tří, takže pro celý předškolní věk, řekněme? 

Muzikálová revue je určena pro všechny, kteří byli nebo možná ještě jsou, fanoušky Michala, co nosí žluté tričko a hnědé kalhoty s laclem. Michala z Kouzelné školky, která letos slaví dvacet let na obrazovce.

Takže k těm dětem, kteří ji sledují nyní a jsou jim opravdu tři roky, přibydou určitě i "děti", kterým už je třiadvacet let a které školka odchovala. Když se k tomu přidají rodiče, kteří u obrazovky seděli s nimi, tak se věková kategorie znovu posune výš. Teď už jsme na hranici přesahující čtyřicet let. A co babičky a dědečkové? Budou vítáni také. Takže já s radostí říkám, že je to šou pro celou rodinu od 3 do 99 let. Vždycky mě bavilo v mých představeních pro děti bavit i dospělé. I to se mi tady snad podaří.

Show má emoční středobod

Na jakou část představení jste nejvíce pyšný? 

Myslím si, že každý herec by to místo uměl popsat. Pro mě je to jasná odpověď. Je to písnička malého kluka na vozíku, který je velkým fanouškem skřítků Františka a Fanynky. Složil ji a text napsal Ondřej Gregor Brzobohatý. Je velmi dojemná, ale zároveň optimistická. Když naše spolupráce s Ondřejem začala, po dvou týdnech mi pustil první hudbu ze šou.

Byl to tenhle hit a já věděl, že šou je na světě a má, jak se říká, pevnou "páteř" a nebo lépe řečeno emoční středobod. Takové imaginární slunce, kolem kterého se bude vše točit, v našem případě jezdit na kolečkách, i takových, co má ten malý kluk pod sebou, to vše s velkou fantazií a legrací.

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku