Dolní Morava i stezky v korunách už otvírají. Náš další tip? Chvalský zámek

Mamutí horská dráha na Dolní Moravě
Foto: Archiv/Dolní Morava
Sdílej na facebooku
5. května  2020 
 10:00

Ačkoli na možnost se někde ubytovat si musíme kvůli koronaviru počkat až na dobu po 8. červnu, už se blíží doba, kdy budeme moct zase vyrážet alespoň na výlety. A oblíbená místa už se na to chystají. Tady máte pár aktuálních tipů. Začít můžete třeba rovnou v oblacích. 

Už teď se můžete vydat do areálu Dolní Morava a užívat si zdejších atrakcí. V provozu už je nejen Stezka v oblacích, ale také dětské zážitkové parky a lanovka. Ta vede právě mimo jiné k vyhlídkové stezce.

Stezka v oblacích na Dolní Moravě
Stezka v oblacích na Dolní Moravě
Autor: Archiv/Dolní Morava
A také tu je letošní novinka, kterou je Mamutí horská dráha, nejdelší bobová dráha svého druhu v Česku a druhá nejdelší v Evropě. Měří tři kilometry a užijete si převýšení přes 350 metrů. Otevřeno má občerstvení v dětských parcích i na horském hřebenu. 

Provozovatelé zajišťují, aby vše proběhlo podle nutných hygienických pravidel – jak to přesně funguje, se můžete dočíst ZDE

Stezka v oblacích měří 55 metrů, a tak s nadhledem přesahuje koruny zdejších stromů. Před návštěvníky se díky tomu rozprostírá skutečně dechberoucí výhled. Zážitkem je i stometrový tobogán vedoucí z vrcholu stezky. Nebojte, je jen pro zájemce. 

Horský rezort Dolní Morava, umístěný ve výšce 748–1140 metrů nad mořem, leží na pomezí Národní přírodní rezervace Králický Sněžník. 

Podrobnosti o otevřených atrakcích najdete na webu areálu TADY

Znovu vyrazit už můžete také na Lipno. "Vedle Stezky korunami stromů letní sezonu zahajuje i unikátní rodinné lesní hřiště Království lesa. Znovu se rozjede lanová dráha a v provozu bude bikepark a floutrejl,“ popsal Jiří Falout z lipenského areálu.

Floutrejl zvládnou děti od pěti let
Floutrejl zvládnou děti od pěti let
Autor: Lipno
Pokud podobně jako my netušíte, co je to floutrejl, tady máte vysvětlení: sjedete si pět kilometrů dlouhou, lesem vedenou cyklotrasu, kterou zvládnou děti zhruba od pěti let. Užijete si bezpečnou jízdu na kole trochu jinak, bez provozu a v klidném prostředí lesa. Pojedete převážně z kopce, plynule projedete po terénních vlnách a hravě zvládnete připravené klopené zatáčky. Cestou se můžete občerstvit v kiosku U Yettiho a pokračovat až na nástupní stanici lanovky Promenádní.

Návštěvníci budou mít k dispozici zároveň všechny půjčovny sportovního vybavení. Lipno je podle Falouta připraveno na nadcházející turistickou sezonu, a to včetně veškerých hygienických opatření, která jsou zatím nutná. Všechny aktuální informace najdete TADY NA WEBU lipenského areálu

Stezka korunami stromů Krkonoše
Stezka korunami stromů Krkonoše
Autor: Stezka korunami stromů Krkonoše
V květnu otevřela i Stezka korunami stromů v krkonošských Janských Lázních. Můžete tak prozkoumat cestu, která vede od kořenů stromů až k jejich korunám. Na stezce můžete nahlédnout do lesa opravdu zblízka a z tohoto pohledu si užijete nejen stromy, keře, ale i rostliny a živočichy, kteří zde žijí. Podrobnosti ZDE 

Tady si vaše rodina může zahrát na detektivy

Také Chvalský zámek, který najdete v pražské městské části Horní Počernice, se připravuje na znovuotevření. Své prostory zpřístupní od pondělí 11. května, a to hned v akčním stylu.

Chvalský zámek láká na detektivní hru pro celou rodinu
Chvalský zámek láká na detektivní hru pro celou rodinu
Autor: Chvalský zámek
Od pátku 15. května až do neděle 7. června na Chvalském zámku proběhne oblíbená akce Detektivní týden, díky které si návštěvníci netradičním způsobem užijí výstavu večerníčků Zdeňka Smetany.

„Přijďte k nám s celým rodinným pátracím týmem rozluštit záhadu na pozadí zámeckého příběhu z 15. století. V recepci obdržíte zapečetěnou obálku s indiciemi. Nezapomeňte si potřebné detektivní vybavení: detektivní roušku, a máte-li, i detektivní rukavice, abyste byli dostatečně nenápadní a nebyli při pátrání odhaleni,“ zve na zábavný program na Chvalském zámku produkční Anna Herianová. 

Další výstavu otevřou na Chvalském zámku 20. června, kdy se zámek promění v jednu velkou interaktivní hernu plnou skládaček, hlavolamů, kvízů i dovednostních her všeho druhu – pro šikovné ruce i chytrou hlavu. Více informací najdete na webu Chvalského zámku.

Je libo roubenku či designový hotel? 

Chcete někam vyrazit, ale zatím přemýšlíte kam? Jasno však máte v tom, že to bude něco včetně ubytování? Podívejte se na nabídku české společnosti Amazing Places, kterou najdete ZDE

Z nabídky Amazing Places
Z nabídky Amazing Places
Autor: Amazing Places
Projekt pro zájemce objevuje nejkrásnější místa v Česku a nově i na Slovensku. A za ta, která nabízí, respektive za jejich kvalitu, ručí, protože lidé, kteří za Amazing Places stojí, všechna místa sami vyzkoušeli. 

V nabídce jsou téměř tři stovky míst v různých kategoriích, vyberou si jak ti, kdo sní o roubence v zapadlém údolí, tak příznivci velkých hotelů s mimořádně dobře vybaveným zázemím. Všechna místa spojují tradice, styl, design, kvalitní služby a výborné jídlo.

Sdílej na facebooku
Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku