Fotka miminka zabaleného do uniformy vojáka dojímá internet. Jak vznikla?

"Tuhle fotku zbožňuji. Vypadá, jako by Chris svou dceru skutečně držel," říká maminka Brittany.
Foto: NPS
Sdílej na facebooku
6. dubna  2018 
 06:00

Takových příběhů je bohužel spousta. Jenže tenhle dostal konkrétní obrysy, když maminka Brittany Harris vyfotila své malé miminko zabalené v uniformě amerického vojáka. Co se vlastně stalo? 

Šestadvacetiletá Brittany byla v šestém týdnu těhotenství, když se dozvěděla zdrcující zprávu. Její muž Chris Harris byl zabit v Afghánistánu, kde sloužil jako voják USA. "Byla jsem na dně. Cítila jsem, že život bez něj nezvládnu, už jsem zapomněla, jaké to je být sama," svěřila serveru Today.com.

Její těhotenství jí však dodalo odvahu a naději. "Ten malý kousíček Chrise uvnitř mě mi dodával sílu každý den vstát a postarat se o sebe. Dělal mě silnější. A kdykoliv jsem to chtěla vzdát, dodal mi odvahy," dodává. 

Její muž, pětadvacetiletý Chris Harris, byl zabit 2. srpna v Afghánistánu sebevražedným útočníkem. Nedostal šanci spatřit svou malou dceru Christian Michelle, přesto si však Brittany myslí, že budou mít spolu navždy zvláštní pouto. 

Jako vzpomínku se rozhodla vytvořit tyto dojemné fotografie. Na nich malá Christian Michelle pózuje společně s fotkou svého tatínka, americkou vlajkou, jeho uniformou a botami. Snímky vznikly v jejich domě v Fayetteville v Severní Karolíně, jejich autorkou je Natasha Price Sewell z NPS Photography.

Veselé i smutné zároveň! Těhotná manželka padlého Chrise Harrise poslala vojákům balíček s konfetami prozrazujícími pohlaví dítěte, aby ho vystřelili před americkou vlajkou. 

"Chtěla jsem, aby novorozenecké fotky byly svým způsobem patriotické. Aby na nich byla zachycena i Chrisova duše," vysvětluje Brittany Harris. Její muž byl prý hluboce oddaný armádě a své zemi, proto nemohly novorozenecké fotky vypadat jinak. 

"Jakmile jsem viděla první snímky, plakala jsem," říká maminka malé Christian, která dostala jméno po svém otci Chrisovi. "Fotka dcery zabalené do uniformy je má nejoblíbenější. Mám pocit, že ji opravdu drží," dodává dojatá Brittany. 

Malá Christian se narodila 17. března. A pomohla tak své mamince vzpamatovat se ze ztráty manžela. "Když zemřel Chris, moje srdce přestalo bít. Ale jakmile jsem si na hrudník položila malou Christian, začalo mé srdce tlouci daleko silněji než dříve," svěřila se hrdá maminka. 

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku