Jak léčit běžné dětské nemoci pomocí homeopatie? A proč to vůbec dělat?

  • Jak léčit běžné dětské nemoci pomocí homeopatie? A proč to vůbec dělat?
    Fotografie
    Foto: internal
    Sdílej na facebooku
    25. října  2017 
     06:00

    Pokud nechcete svému dítěti neustále dávat běžné léky, můžete zkusit homeopatika. Na rozdíl od klasické medicíny neléčí jen funkční potíže těla, třeba horečku nebo bolest hlavy, ale snaží se pomoci nemocnému jako celku. Snahou homeopatické léčby je tedy vyladit celý systém, ne jen „vyšroubovat“ blikající žárovku – vysvětlují zastánci této medicíny. 

  • Homeopatika a jejich přínos

    Autor: iStock

    Pokud existuje nějaká látka, která má schopnost vyvolat nemoc, má taky schopnost ji léčit. To je základní teze homeopatie. Co to znamená konkrétně? Že látka schopná vyvolat ve vysoké dávce u zdravého člověka soubor příznaků je schopná také léčit stejný soubor příznaků u nemocného v jiné, daleko menší dávce. I proto je taková léčba zcela bez vedlejších účinků.

    Homeopatické léky se dají pořídit ve formě kuliček nebo roztoku (pro kojence), rozpouštějí se v ústech v určitém časovém odstupu od jídla (15 až 20 minut). Pro kojence se lék rozpustí v malém množství vody (10 granulí na 1 dl kojenecké vody) a podává se po lžičkách. 

     

  • Záněty horních cest dýchacích

    Autor: iStock

    Nux vomica 9 CH: Lék, který pomáhá při rýmě s ucpaným nosem, kýcháním a následně vodnatým výtokem. Skvěle zabírá i při rýmě z chladu a nachlazení. Dávkování: 5 granulí 2x až 5x denně.

    Euphrasia officinalis 9 CH: Lék na sennou rýmu, kdy je podrážděný nejen nos, ale hlavně oči, které slzí a pálí, protože jsou podrážděné spojivky. Dávkování: 5 granulí 2x až 3x denně.

    Pulsatilla 9 CH: Používá se při hojné žluté rýmě, která jde snadno vysmrkat. Často ji mají předškolní děti, které se budí s hleny zaschlými na tvářích. Během dne se jim vytvářejí bubliny u nosu. Při výtěru se najde běžná flóra, i když barva hlenů je nažloutlá až žlutá. Dávkování: 5 granulí 2x až 3x denně.

    Pyrogenium 9 CH: Používá se při zánětech jako prevence hnisavé rýmy nebo při pozitivním výsledku výtěru s infekčními bakteriemi. Dávkování: 5 granulí 2x denně.

     

  • Zánět dutin a laryngitida

    Autor: iStock

    Kalium biochromicum 9 CH: Zánět dutin se žlutou rýmou, někdy s nitkami krve, rýma je vazká, nejde vysmrkat, ulpívá na sliznicích, tvoří krusty. Když budete užívat tento lék, ovlivníte tím vazkost hlenů, dojde ke snadnějšímu vysmrkání a rychlejší regeneraci sliznice. Dávkování: 5 granulí 2x až 3x denně.

    Spongia tosta 9 CH: Nejčastější lék na laryngitidu. Suchý, drsný kašel se zlepšuje douškem teplé tekutiny. Lék se podává v krátkých intervalech. Dávkování: 5 granulí po 20 minutách do zlepšení stavu.

     

  • Zánět průdušek – kašel

    Autor: iStock

    Drosera 15 CH: Lék na suchý kašel, při kterém dochází ke zhoršení večer při ulehnutí do postele. Dávkování: 5 granulí před spaním a následně se dávky opakují po hodině do zlepšení.

    Ferrum phosphoricum 9 CH: Používá se při suchém kašli, který přetrvává po infektu. Při kašli dítě cítí pálení na průduškách. Dávkování: 5 granulí 2x až 3x denně.

    Pulsatilla 9 CH: Při zahlenění, kdy dítě snadno vykašlává množství nažloutlých hlenů, ale kašel mu nevadí, protože nevysiluje. Venku na čerstvém vzduchu se kašel lepší, v noci se mění na suchý. Dávkování: 5 granulí 3x až 4x denně.

     

  • Zvýšená teplota a horečka

    Autor: iStock

    Belladona 9 CH: Používá se při teplotě nad 38 °C, kdy má dítě horkou kůži a hodně se potí. Objevují se i pulsující bolesti hlavy a může se objevit neklid. Dávkování: 5 granulí po 1 hodině.

    Ferrum phosphoricum 9 CH: Vhodný lék při teplotě do 38 °C, když je dítě unavené a bolí ho hlava. Využívá se při teplotě od 37,1 do 37,5 °C, buď při infektu, nebo po něm. Dávkování: 5 granulí 2x až 3x denně.

     

  • Trávicí potíže – průjmy či zvracení

    Autor: iStock

    Chamomilla vulgaris 9 CH: Pokud se objeví u dítěte průjem při růstu zubů, lze skvěle využít tento lék. Stolice je zelená a páchnoucí, dítě je vzteklé. Dávkování: 5 granulí nebo 1 lžička roztoku po každé stolici.

    Nux vomica 9 CH: Používá se při nevolnosti a zvracení, zejména po dietní chybě (objeví se 1 až 2 hodiny po jídle). Dávkování: V akutním stavu po každém zvracení 5 granulí, postupně při zlepšení prodlužovat interval až do vysazení.

    Ipecacuanha (Ipeca) 9 CH: Hlenovité zvracení, ostrá bolest kolem pupku, slinění. Lék dobře působí při zvracení po záchvatech kašle. Dávkování: V akutním stavu 5 granulí po každém zvracení, postupně prodlužovat interval až do vysazení.

     

    Víte, jak použít odsávačku, když má vaše dítě rýmu? Podívejte se na VIDEO:

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku