10 typů matek, na které narazíte ve škole. Kam patříte vy?

10 typů matek, na které narazíte ve škole. Kam patříte vy?
Pečlivá nebo trochu chaotička?
Foto: istock.cz
Sdílej na facebooku
15. srpna  2020 
 06:00

Škola není jen o dětech, ale také o rodičích a hlavně o maminkách. Chtě nechtě se s nimi každý den potkáváte a často prohodíte i pár slov. Školní rok se blíží, proto jsme sestavili žebříček deseti typů matek, na které můžete narazit. Takže koho budete potkávat den co den celý školní rok? Berte to trochu s nadsázkou. Třeba se v našem seznamu poznáte i vy. 

Super máma

Nevíme, jak to dělá, ale tahle matka vypadá vždy a za každé situace báječně. Je upravená a do školy většinou přijde v lodičkách a minisukni. Druhé dítě na ruce nebo na boku. Všechno stíhá a navíc má pokaždé perfektní make-up a skvěle udělané vlasy. Něco jako Kate Middleton v běžném životě. Prostě dokonalá žena, alespoň na venek.

Obětavá máma

Tahle máma se vyznačuje velkým počtem dětí, kterým obětuje všechen svůj čas. Nedělá jí problém všech šest potomků vozit z kroužku na kroužek. Z fotbalu chvátá na taneční hodinu a zase zpátky a takhle pořád dokola. Je klidná a přesně ví, kdy které dítě má být a v kolik hodin. Většinou vše stíhá a nehroutí se. Pro nás, co máme jen jedno dítě, je to trochu jako přízrak. 

Loučení před školou
Loučení před školou
Autor: iStock

Sportovkyně

Vypadá to, že tahle máma vždy přichází z tělocvičny a hned, co odevzdá dítě do školy, zase běží do posilovny. Je pozitivní a vždy srší energií. Při školních zápasech je v první řadě, většinou má pomalovaný obličej, fandí a vykřikuje. Sportem prostě žije. No, co? 

Matka "Hujer"

Tahle máma je ve škole vždycky včas. Dělá si kamarády mezi učitelkami, diskutuje s nimi o vyučování a zajímá se, co budou probírat v další hodině. Na tom, že se zajímá není nic špatného, ale je očividné, že se jim chce zalíbit víc než ostatní rodiče. Často má názor úplně na všechno. A samozřejmě ten jediný správný.

Máma, která právě vylezla z postele

Tahle máma vypadá, že právě vylezla z postele, a jakmile dítě hodí do školy, zase se do postele vrátí. Není moc upravená. Na sobě má kostkované kalhoty nebo tepláky. Obléknout se do normálních šatů je pro ni moc složité. Možná si ani nevyčistila zuby, kdo ví? Působí dost ospale a vybavovat se s vámi určite něbude.

Matka, která nestíhá a chodí vždycky pozdě

Tady se trochu poznávám. Co vy? Tahle máma chodí vždycky 30 vteřin předtím, než začne vyučování. S dítětem ráno dobíhá autobus, často jim ujede. Se školníkem už si skoro tykají, protože jí pokaždé otevírá zamčené dveře. Na rodičovské chůzky chodí zásadně poslední a několik minut po začátku. Pokud chcete, aby byla někde včas, raději jí řekněte, že to začíná o půlhodiny dřív.

Nestíhá a vše dělá ve spěchu. I na takovou maminku narazíte ve škole či školce
Nestíhá a vše dělá ve spěchu. I na takovou maminku narazíte ve škole či školce
Autor: iStock

Zapomnětlivá máma

Možná toho má moc, ale tahle máma neudrží myšlenku. A všechny školní aktivity rázem zapomene. Školní soutěž v pečení? Ještě ráno běží koupit bábovku nebo muffiny do nejbližší pekárny. Stejné je to například s maškarním bálem. Ještě ráno v šatně vymýšlejí s dítětem masku a nakonec musí jít za sportovce – pokud tedy nezapomněli cvičební úbor doma.

Dobrovolnice

Tahle máma se za každou cenu snaží být milá a užitečná. Pořád se učitelů ptá, jak může být nápomocná. Její úsilí je obdivuhodné, ale také vyčerpávající. Zapojuje se ve všech aktivitách – od pečení po školní slavnosti, účasti na školních výletech až po shánění hostitelských rodin pro výměnné pobyty. 

Fotografka

Řekni sýr! První den ve škole je velká událost, ale tahle máma musí zaznamenat všechno. Svůj fotoaparát či smartphone má pořád v pohotovosti. Vlastně ho nespouští z ruky. Fotí dítě před školou, v šatně, jak vejde do třídy, setká se s učitelem, jak zavěšuje tašku, vyndavá školní pomůcky...a fotila by i dál, kdyby nemusela pryč. Stejně z toho bude hezké fotoalbum. A šup s ním na sociální sítě. 

Paní populární

Tahle máma je prostě cool. Možná někdy i víc než její děti. Zná se s ostatními rodiči, zve je na večírky nebo na skleničku. Je zábavná a oblíbená. Někdy sice flámuje víc než je zdrávo, ale pokud zvládá starost o děti, kdo to řeší? 

I princezna se umí vztekat. Podívejte se na video, jak se malá Charlotte rozčiluje na letišti

Sdílej na facebooku
Autor: Gabriela Kolinová

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku