Tři kouzelné věty, díky kterým přežijete vztek dítěte bez ztráty nervů

  • Tři kouzelné věty, díky kterým přežijete vztek dítěte bez ztráty nervů
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    29. prosince  2016 
     06:00

    Jakmile se váš milovaný potomek začne vztekat, je těžké zůstat v klidu. Emoce pracují na obou stranách, ovšem jste to vy, kdo by se přece jen měl ovládnout. Zkuste tři kouzelné věty, které vám v tom pomohou. 

  • To je to dítě, které miluji!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ať už vaše dítě tropí hlouposti, vzdoruje, křičí, dupe nebo dělá, že neposlouchá, pokaždé než zvýšíte hlas nebo byste mu nejradši uštědřili plácnutí přes zadek, zastavte se, zhluboka se nadechněte a alespoň pětkrát si v duchu opakujte, že před vámi stojí to dítě, které jste porodila a pořád ho tolik milujete.

    Svou mateřskou láskou byste ho umačkala a máte o něj kolikrát velký strach. Je to tak? Pak už se na všechny probíhající situace budete dívat jinak.

    Přečtěte si také MÝTY O JÍDLE PRO BATOLATA

  • Je to jen fáze

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Děti rozhodně nemají za úkol vytočit do běla své rodiče. Jen prostě objevují svět, experimentují a testují hranice okolního světa. Tohle všechno je jejich práce. Proto když si vaše ratolest usmyslí, že bude zkoušet třeba zemskou gravitaci při upuštění jídla, tvrdost nově zakoupeného nábytku nebo pevnost stránek ve vaší oblíbené knize, je to jen fáze, díky které poznají vše potřebné. Včetně vaší trpělivosti či výchovného přístupu.

    Kde se vlastně bere BATOLECÍ VZDOR? Tady se to dozvíte

  • Z toho se fakt nezblázním

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Život je přece otázkou priorit. Skutečně vám tolik vadí, když vaše dítě mastnýma rukama opatlává zrcadlo v obýváku, které tak pečlivě leštíte? Ježí se vám chlupy z toho, že už skoro žádná hračka, skládačka nebo puzzle nebude na svém místě či v původním počtu?

    Nevyšilujte, a ačkoliv chápu, že pořádek má své hranice, posuňte svou mánii až na období, kdy se dá už s vaším dítětem skutečně rozumně dohodnout. Nebo si opět několikrát přečtěte bod číslo jedna.

    Křičíte na děti? Přečtěte si, co to o vás vypovídá

    Když dítě zlobí: Už jste vyzkoušeli aktivní ignoraci?

    Když dítě zlobí: Už jste vyzkoušeli aktivní ignoraci?

    Výbuchy vzteku, ječení, křik a věčné hádky mezi sourozenci nebo spolužáky jsou vždy posilované pozorností okolí. Proto je lepší tohle chování v určitých…celý článek

/
Autor: Maminka.cz
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku