Matka zachránila život dusící se dceři: Tohle by měl vidět každý rodič!

Video se připravuje ...
Matka zachránila život roční dceři, která se dusila
VIDEO: Youtube/ENews Todayclips/Supermámy
Sdílej na facebooku
14. ledna  2017 
 06:00

Příhodu, jakou má za sebou tahle matka, nechce zažít žádný rodič. A to vše tentokrát dobře dopadlo, protože když se malá holčička začala dusit, žena okamžitě věděla, co má dělat – díky tomu, že chodila na kurzy první pomoci. 

Když byla Jennifer Hull se svými dvěma dcerami v herně v mateřském centru v texaském Prosperu, zaslechla najednou zvuk, který vyděsí každého rodiče. Její mladší dcera Hollis lapala po dechu. Do té doby si spolu s tříletou Hatilynn hrála s domečkem pro panenky a obě u toho jedly zeleninové chipsy. 

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

Takový syn herce Toma Hankse Colin svého otce skutečně nezapře. Své matce Madonně je podobná i Lourdes, ačkoli na rozdíl od ní nosí tmavé vlasy. Ovšem,…celý článek

Její matka naštěstí okamžitě věděla, co má dělat. "Okamžitě jsem to začala řešit. Bylo to velmi děsivé," svěřila se Jennifer televizi ABC. Její bleskovou reakci zachytily bezpečnostní kamery. 

Jennifer říká, že byla po zbytek dne v šoku, neschopná něco kloudného dělat, ale na tom už nezáleží, protože v rozhodující moment reagovala rychle a udělala přesně to, co bylo potřeba. Na videu je ostatně vidět, že ví, co má dělat. 

Udeřila malou Hollis do zad a pak začala provádět Heimlichův manévr, díky němuž jí uvolnila dýchací cesty. Matka tvrdí, že za to vděčí lekcím první pomoci pro rodiče, které navštěvovala v průběhu obou svých těhotenství. Naučila se tam mimo jiné právě to, jak zachránit život nejmenším dětem. 

Video se připravuje ...
Víte, co dělat, když dítě vdechne předmět a dusí se? V žádném případě s ním neklepejte hlavou dolů a podívejte se na správný chvat! • VIDEO: 

I když žádný kurz nemůže rodiče připravit na skutečné nebezpečí, kdy do hry vstupují i jejich strach a emoce, Jennifer to zvládla perfektně. A doporučuje proto všem rodičům, aby podobným školením prošli. 

10 důvodů, proč je pro dítě dobré, aby mělo sourozence. To vás nenapadlo!

10 důvodů, proč je pro dítě dobré, aby mělo sourozence. To vás nenapadlo!

Popravdě řečeno, být jedináčkem má také své výhody. Od nedělené rodičovské pozornosti až třeba po vyšší kapesné. Ale mít sourozence jich má možná ještě…celý článek

Dětské nemoci: Všechno, co doopravdy platí na rýmu a kašel!

Dětské nemoci: Všechno, co doopravdy platí na rýmu a kašel!

Rýma, kašel, nachlazení – momentálně aktuální témata v mnohých rodinách, které doma mají školáky a předškoláky. Děti jsou nachlazeny v průměru osmkrát…celý článek

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku