6 tipů, co jako rodiče stihnout, než se dítě naučí chodit

  • 6 tipů, co jako rodiče stihnout, než se dítě naučí chodit
    Užívejte si relax na pláži. Až bude dítě běhat, už si moc neodpočinete.
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    14. května  2017 
     06:00

    Narozením dítěte se vám naprosto změní svět. Než začne váš drobeček chodit, máte ale celkem dost času vychutnat si relativní svobodu. Návštěva výstavy či piknik v parku budou sice náročnější než dřív, ale uvědomte si jedno: dítě zatím klidně leží v kočárku. Toho byste měla využít. Už jen to, že můžete jít směrem, kterým chcete vy, a celkem svižnou chůzí, je výhoda. Tady je šest tipů, co byste měla stihnout, než se váš syn či dcera naučí chodit. 

  • Leťte na dovolenou

    Leťte na dovolenou. Děti do dvou let mají letenku gratis.
    Leťte na dovolenou. Děti do dvou let mají letenku gratis.
    Autor: iStock

    Pokud jste dlouho nebyli na dovolené u moře, je dobré letět dřív, než se dá váš miláček do pohybu. Navíc máte do dvou let dítěte letenku zdarma. Batolata sice nemají nárok na sedadlo, ale výlet do teplých krajů za tu chvilku nepohodlí stojí. V letadle navíc nebude mít potřebu cestovat a běhat uličkou sem a tam. 

  • Užijte si den na pláži (v parku)

    Dítě na pláži
    Dítě na pláži
    Autor: iStock

    Zatímco děti pláže a moře milují, pro rodiče je to mnohdy stresující záležitost. Jen si to představte: celé odpoledne za nimi běháte a kontrolujete, aby se jim nic nestalo, neházely písek na ostatní a netopily se v moři. Takže užijte si chvíli, kdy můžete ležet na dece, relaxovat a maximálně dítě odstrčit nebo posunout. 

  • Zaběhejte si

    Zaběhejte si s kočárkem
    Zaběhejte si s kočárkem
    Autor: iStock

    Milujete běh a pohyb na čerstvém vzduchu? Teď je ideální možnost. Můžete běhat společně s kočárkem. Shodíte přebytečná kila a zároveň budete s dítětem. Velkým hitem jsou cvičení s kočárky, takzvaný strollering, určitě to bude bavit i vás. Až se vaše dítě rozeběhne, vše bude náročnější.

  • Navštivte výstavu, nakupujte...

    Navštivte oblíbenou výstavu nebo jen tak nakupujte.
    Navštivte oblíbenou výstavu nebo jen tak nakupujte.
    Autor: iStock

    Pokud dítě spokojeně spí v kočárku, zajděte na výstavu, dejte si kávu nebo nakupujte. Prostě dělejte, co vás baví. Pak už budete chodit jen do muzeí a galerií pro děti. Důvod? Prostě si netroufnete jít s malým neposedou do expozic, kde se nesmí na nic sahat a hrozí, že něco rozbije. Navíc kdo by chtěl pořád někoho okřikovat a usměrňovat?

  • Užijte si domov dospělých

    Bezpečnostní zábrana
    Bezpečnostní zábrana
    Autor: iStock

    Je skvělé otevřít skříňku a nemuset přitom páčit dětskou pojistku. Nevíte, o čem mluvíme? To poznáte. Vychutnejte si moment, kdy máte všechny věci po ruce. Až se váš drahoušek rozeběhne, vše budete dávat do výšky nad metr. A do svých věcí se jen tak nedostanete. Překonat bezpečnostní zábrany a dětské pojistky totiž není legrace ani pro dospělého. Možná se pak od dětí přiučíte, jak na to.

     

  • Povídejte si s přáteli

    Maminky si povídají u kávy.
    Maminky si povídají u kávy.
    Autor: iStock

    Teď je šance probrat důležitá témata. Až bude vaše dítě v pohybu, nedokončíte větu nebo myšlenku. Nevěříte? S kamarádkami se s dětmi stále scházíme, ale náš hovor přerušují výkřiky: „Neber mu to! Nelez na to! Spadneš!“ Ze společného setkání vždy odcházím s pocitem, že se příště musíme sejít bez dětí, abychom vše pořádně probraly.

    10 věcí, které musí ženy stihnout do porodu. Pak už nemají šanci!

    10 věcí, které musí ženy stihnout do porodu. Pak už nemají šanci!

    Čekáte své první dítě a už jdete do finiše? Výbavičku a tašku do porodnice teď nechte stranou a myslete na sebe! Je to možná naposledy, kdy máte relativní…celý článek

    7 věcí, kterými děti spolehlivě vytočí rodiče. Jak reagovat?

    7 věcí, kterými děti spolehlivě vytočí rodiče. Jak reagovat?

    Znáte to taky. V jeden moment máte pocit, že jste porodila nejchytřejší, nejroztomilejší a vůbec nejúžasnější děti na světě. A pak cvak, během minuty…celý článek

/
Autor: Gabriela Kolinová
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku