Nejdojemnější fotka. Proč si rodiče nechali vytetovat andělská křídla?

Nejdojemnější fotka. Proč si rodiče nechali vytetovat andělská křídla?
Miminko jako malý anděl. Proč si rodiče nechali vytetovat andělská křídla?
Foto: Grass
Sdílej na facebooku
5. října  2017 
 06:00

Tohle je opravdu krásné gesto. Když rodiče Gloria a Steve Kimmelovi z americké Indiany přišli o čtrnáctiměsíčního syna Isaaca, který zemřel na svalovou atrofii, rozhodli se, že jeho památku uctí skutečně netradičně. Oba si nechali na záda vytetovat andělské křídlo. "Byl polovinou každého z nás," říkají. A křídla jim ho budou navždy připomínat. 

Na fotografii, kterou zveřejnila na svém Twitteru Gloriina sestra Grace, je jiné miminko, malá holčička Claire, která se narodila dva roky po smrti syna Isaaca. Ke snímku Grace napsala: "Moje sestra a její manžel si nechali vytetovat tato andělská křídla, když jim před dvěma lety zemřel jejich malý syn. V červnu se jim narodila holčička. Tahle fotografie mě dojímá k slzám." 

Rodiče se záměrně vyfotili s holčičkou tak, aby to vypadalo, že má křídla. Přivítali ji tak do rodiny a zároveň se rozloučili se svým zesnulým synem. A musíme uznat, že je to opravdu silná a emotivní novorozenecká fotka.

"Říkali jsme si, že by bylo krásné, kdybychom měli památku na svého zesnulého syna Isaaca, když tady nemůže být s námi," řekla Gloria serveru Scarymommy.com. "Byl polovinou každého z nás, proto jsme si nechali vytetovat každý jedno křídlo. Stal se andělem, který nás držel pohromadě, když jsme byli na dně. A tohle tetování je vzpomínkou na našeho malého chlapečka, který bude v duchu navždy s námi," vysvětlila Gloria. 

Isaacovi byla diagnostikována spinální svalová atrofie typu I., když mu bylo šest měsíců. "Bylo to hned po Díkůvzdání," říká Gloria a dodává: "Bylo nám řečeno, ať si ho vezmeme domů a milujeme ho co nejvíce, protože tato nemoc se bohužel nedá léčit." A to bylo podle ní to nejtěžší - vědomí toho, že už se neuzdraví.

Malý Isaac zemřel v roce 2015 ve svých čtrnácti měsících. Jeho každodenní sílu a odvahu rodiče zaznamanávali na jeho Facebookové stránky, které kvůli jeho nemoci vznikly.

Otcové jsou u porodu důležití. Podívejte se!

"Smutek nad ztrátou dítěte je nepředstavitelný. Vůbec nevím, jak jsme to dokázali jet z nemocnice domů bez něj, ale zvládli jsme to. Nevím, jak jsme zvládli zařídit pohřeb, moje zlomené srdce mi málem vyskočilo z hrudi, ale zvládli jsme i to," svěřuje se matka, která si prožila tu nejhorší ztrátu - ztrátu vlastního dítěte. Největší oporou ji tehdy byli přátelé, rodina a církev.

Spinální svalové atrofie (SMA) jsou vrozená onemocnění, při nichž dochází k postupnému ubývání svalstva, a tedy schopnosti se pohybovat. Postiženy bývají více dolní končetiny než horní, nemocní také mívají potíže s polykáním, později i s dýcháním, což je často i příčinou smrti.



Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku