Tohle na ně platí: Jak děti odnaučit křičet? Trik, který zabírá

Video se připravuje ...
Tohle na ně platí: Jak dosáhnout toho, aby dítě nekřičelo a nemluvilo moc nahlas.
VIDEO: Igor Helebrandt
Sdílej na facebooku
28. listopadu  2018 
 16:00

Vadí vám, že děti mluví nahlas, i když k tomu nemají důvod? Že se pošťuchují a ječí tak, až vám uši zaléhají? Zázraky nečekejte, ale pár triků byste zkusit mohli. Podívejte se, co radí speciální pedagožka Ivana Procházková. 

Chtít po dítěti, aby se trochu ztišilo, není žádná výchovná chyba, ale často na to jdeme špatně a ono to nezabírá. Aneb kolikrát jste sami zvyšovali hlas, když jste po potomkovi chtěli, aby nekřičel? Zkuste to jinak. 

"Mluv tiše." Takhle jednoduché to někdy může být. Alespoň podle toho, co jako osvědčený tip doporučuje speciální pedagožka. Funguje to podle ní daleko lépe, než když budete dítěti, které je poněkud hlučné a neustále mluví tak, jako když potřebuje překřičet dvacet spolužáků, říkat, aby nekřičelo. 

Ještě lepší podle Ivany Procházkové je použít formulaci "tady se chováme tiše" nebo "tady mluvíme tiše" – protože v takovém případě dítěti neříkáme, že ono dělá něco špatně, nezahrnujeme ho výčitkami, ale vysvětlujeme, že na místě, kde jsme, je takové pravidlo o tom, jak se tam chovat.  

A víte, proč nefunguje pokyn "nezlob"? Podívejte se na tohle video:

Video se připravuje ...
Tohle na ně platí: Proč věta "nezlob" nikdy nezabere? • VIDEO: 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku