Uvolňujete děti ze školy kvůli cestování? Studie potvrzuje, že jsou úspěšnější

Uvolňujete děti ze školy kvůli cestování? Studie potvrzuje, že jsou úspěšnější
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
26. srpna  2019 
 06:00

Diskuse na téma, zda je vhodné děti uvolňovat ze školy během školního roku, jsou velmi časté. Někteří rodiče kategoricky odmítají dítě uvolnit i na jeden jediný den, aby náhodou moc nezameškalo, jiní rodiče s tím takové problémy nemají. Totéž platí o učitelích. Někteří to akceptují, jiní se na takové rodiče dívají skrze prsty. Nejnovější průzkumy ale ukazují, že rodinná cestování s dětmi do různých míst za poznáním jsou pro děti velmi prospěšná!

Průzkumu, který proběhl v rámci programu Travel&Leisure, se zúčastnilo na dva tisíce amerických pedagogů. Výsledek byl pro mnohé překvapující. Téměř 75 procent pedagogů věří, že cestování s rodiči má pozitivní dopad na osobní rozvoj dětí a že tyto děti jsou ve škole mnohem úspěšnější.

Učitelé se shodli na tom, že děti, které měly příležitost cestovat s rodiči za zážitky do jiných zemí a poznávat jinou kulturu a tradice, vykazovaly vyšší míru tolerance a respekt vůči ostatním žákům z jiných kultur a také vyšší ochotu učit se. Studie také naznačila, že děti, které hodně s rodiči cestují, jsou mnohem nezávislejší, sebejistější, citlivější a taky mají větší respekt.

Pokud se tedy cítíte provinile, že jste právě nedávno uvolnili dítě ze školy kvůli několika dnům třeba v Římě nebo Egyptě, nemusíte být znejistěni. Samozřejmě pokud vaše děti ve škole vše řádně doženou, není třeba se ničeho obávat. Průzkum také naznačil, že tyto děti jsou mnohem úspěšnější, i pokud jde o budoucí kariéru.

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku