Blogerka nadále píše o své dceři (9), ačkoli ta ji prosila, ať toho nechá

Děti blogerky Christie Tate
Foto: @christieotate
Sdílej na facebooku
15. ledna  2019 
 06:00

Něco podobného možná čeká i spoustu zdejších blogerek a celebrit, které ve svých blozích nebo na Instagramu prezentují nejen sebe, ale i své potomky. Dokud jsou děti malé, bránit se nemohou, ale co když povyrostou a rodičům to zatrhnou? Přesně to se stalo známé americké blogerce Christie Tate – když její devítiletá dcera zjistila, čím se její máma živí, rozčílilo ji to a chtěla, aby o ní už nic nepsala. Žena to však odmítla. 

Když dostala devítiletá dcera blogerky Christie Tate k Vánocům notebook, děly se věci. Dívka při brouzdání na internetu našla své fotky a matčiny příspěvky o jejich rodině. Nebylo jich málo, protože žena coby blogerka přispívala na weby Washington Post, Huffington Post, Chicago Tribune a další. 

Sadie se ptala matky, jestli by to nemohla smazat, dozvěděla se, že nikoliv. Matka dětem vysvětlila, v čem spočívá její práce, vysvětlila jim, co to obnáší být blogerkou, ale nezdálo se, že by to dívku uspokojilo. Už kvůli tomu, že mezi příspěvky se objevila i různá citlivá témata týkající se například učení chození na nočník, průjmu nebo vztahů se spolužáky.  

Přesto matka napsala na web další příspěvek, kde líčí, proč bude o své rodině – vedle dcery má ještě o dva roky mladšího syna Simona – psát i nadále. Jen se bude dcery ptát na souhlas. 

Je tak sebestředná! 

"Kdybych jí slíbila, že o ní už nebudu psát, a nedělala bych to, znamenalo by to, že bych přišla o část sebe samé a to by pro mě nebylo dobré," napsala mimo jiné Christie Tate. Přistoupila alespoň na to, že společně proberou, o čem psát a jak, že budou hledat kompromisy. "Jsem ochotná to podstupovat, abych se psaní o rodině nemusela vzdát úplně," dodává blogerka s tím, že už nadále nebude ve svém psaní používat skutečná jména dětí. 

I tak narazila na poměrně tvrdou kritiku. "Christie Tate je tak sebestředná! Měla by si raději pořídit psa nebo psát o jídle," napsala jedna žena v reakci pod článkem. Další komentátor míní, že devítiletá dívka už je dost stará na to, aby dala jasně najevo, co považuje za zásah do svého soukromí, a že by to její matka měla respektovat. "Matky blogerky jsou prostě příšerné," zněla další kritická reakce. 

Co si myslíte vy? Je v pořádku, když blogerky píší o svých dětech, dokud jsou malé, nebo by o nich neměly psát nikdy? Napište nám pod článek nebo na maminka@cncenter.cz

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku