Chcete dostat dítě do reklamy? Tohle byste měli vědět dřív, než začnete

  • Chcete dostat dítě do reklamy? Tohle byste měli vědět dřív, než začnete
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    2. listopadu  2019 
     06:00

    Říká vám pořád někdo na potkání, jak je vaše dítě krásné a roztomilé a že je škoda ho nepřihlásit do nějaké reklamní agentury? Možná mají pravdu, ovšem jaké jsou šance, že z vašeho potomka skutečně vyroste modelingová hvězda? Koho kontaktovat, jak to udělat, kam se přihlásit, a hlavně na co si dát pozor?

    Nejdříve byste si měli jasně říct, že většina modelingových agentur je ve větších městech, tudíž pokud bydlíte v nějaké menší obci dvě stě kilometrů daleko od velkoměsta, asi to bude problém, zvláště pokud je dítěti teprve pět let. Dále si musíte uvědomit, že i mezi dětskými modely je velká konkurence a není to vůbec snadné, aby si vybrali právě vás. Na druhou stranu, proč to nezkusit?

     

  • Musí být dítě v modelingu krásné?

    Autor: iStock

     

    Na rozdíl od dospělých supermodelek děti nemusí být dokonalé. Téměř všechny, které rodiče přihlásí do nějaké agentury, mají zářivé oči, krásné vlásky a nádherný úsměv. Měly by ale být především odlišné, jak říká Wendy Roserová z Ford Models z New Yorku. Ideální budoucí modelingové hvězdy tak mohou být klidně i mírně exotické a s průměrnou „krásou“. Mnohé, zejména americké, modelingové agentury, preferují netradiční vzhled, například asijské děti se zelenýma očima nebo pihaté děti.

    Samozřejmě, že na některé reklamy se hodí i konvenčně krásné děti. To, že vaše dítko není primárně nejkrásnější, ale nemusí být žádná nevýhoda, naopak. Čím zajímavější, tím lépe. Jednoduše by z nich měla být cítit osobnost. A v dnešní době mají šanci i děti, které jsou třeba zdravotně hendikepované.

     

  • Registrace do agentury a casting

    Autor: iStock

     

    Ideální samozřejmě je najít nějakou modelingovou agenturu, v takovém případě dejte přednost prověřené a třeba té, kterou vám doporučí kamarádky. Agentury obvykle uvádějí na svých stránkách přihlašovací formuláře, které vyplníte a přiložíte aktuální fotografie a všechny potřebné informace o věku, výšce a tak dále. Snažte se o reálné představení svých dětí, žádné vtipné obrázky, kde není vaše dítě poznat. Potom už jen čekáte, zda vás případně pozvou na nějaký casting.

    V určitý čas se pak musíte dostavit na výběrové řízení, kde dítě vyfotí nebo natočí na kameru. Zadavatel reklamy si pak vybere nejvhodnější děti, které pak může pozvat ještě na takzvaný „callback“, ze kterého vyjde vítěz. Bez registrace u modelingové agentury se ale o castingu nedozvíte, ta vás bude informovat o castinzích a v případě úspěchu vás taky bude zastupovat. Z toho, že bude dítě v agentuře zapsané, vyplývají další šance a výhody – z webovek, které agentury provozují, si klienti velmi často vybírají děti přímo, bez castingu, podle fotek.

     

  • Bude z dítěte hvězda?

    Autor: iStock

     

    Nedělejte si přehnané iluze o honorářích, ty se sice pohybují i v tisícových částkách, ale děti jsou samozřejmě placené méně. Pokud tedy tlačíte dítě do modelingu jen kvůli penězům, nedělejte to. Nikdy dítě nenuťte, pokud nechce a nemá chuť si hrát na modelku. Navíc musíte počítat s tím, že takové focení není odbyté za pět minut, dítě musí na focení chodit třeba několik dní, takže je to pak může nudit nebo unavovat.

    To, zda se povede vašemu dítěti prorazit, je často otázka štěstí. Pokud vás nevyberou ani podesáté do castingu, neberte si to moc k srdci a berte to prostě jako fakt. Rozhodně to neznamená, že by vaše dítě nebylo dost hezké. Určitě ale spíše prorazí dítě, které se nestydí a rádo se předvádí, a pak také děti sportovně a herecky nadané.

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku