Hospodyně u Kate a Williama: práce snů, nebo tvrdá šichta? Kolik platí?

Čím více povinností Kate s Williamem mají, tím více se rozšiřuje jejich tým. Rozhodně to není proto, že by byla líná
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
1. listopadu  2019 
 06:00

Ještě před šesti lety tvrdila Kate s Williamem, že chtějí co nejmenší počet zaměstnanců a že nebudou potřebovat ani chůvu. Jak ale dnes už víme, spolehlivou chůvu mají přímo v Kensingtonském paláci, aby byla po ruce, když je potřeba. Ostatně, taky má Kate tři děti, a to rozhodně není žádná legrace ani u žen, které nepatří do královské rodiny. A jak to vyřešila Kate s hospodyní a dalšími zaměstnanci? Kolik jich Kate má? Nebo si vévodkyně doma v paláci sama vysává, vytírá, pere a vaří?

Těsně před porodem prvního syna Kate, prince George, Buckinghamský palác zveřejnil inzerát, ve kterém hledal hospodyni pro vévodu a vévodkyni z Cambridge. Jejími hlavními povinnostmi měl být především úklid – a to na vysoké úrovni. Dále se od hospodyně očekávala údržba oblečení, čištění nádobí a skla. Pracovní doba měla činit 37 hodin týdně, od pondělí do pátku. A přímo v Kensigntonském paláci.

Výběrové řízení na hospodyni nakonec vyhrála Antonella Fresoloneová pocházející z Itálie. Ta do rodiny Kate nastoupila chvíli před narozením malého prince George. Už předtím ale v královské rodině pracovala, jako jedna z „vyšších služebných“, a to dokonce deset let. Je tedy jasné, že se těšila velké důvěře a byla favoritkou mezi ostatními adeptkami.

A Kate si tuhle hospodyni, která jí pomáhá nejen s úklidem, ale taky údržbou šatů a podobně, nemůže vynachválit. Je totiž velmi pracovitá a velmi obětavá. Blízký zdroj královské rodiny potvrdil, že pro Antonellu se stala tahle práce celým jejím životem. Za její služby jí letos královna poctila stříbrnou medailí za osobní služby panovníkovi.

Pokud jde o další hospodyně, o dva roky později, tedy v roce 2015, přijala Kate do svých řad další hospodyni, pětatřicetiletou Sadie Riceovou, které předtím pracovala pro norského prince. Za svoji práci dostávala zhruba pětatřicet tisíc liber ročně a kromě úklidu také vařila a občas vypomáhala s dětmi. Po dvou letech ale dala výpověď, protože to bylo podle jejích slov „moc náročné“.

Hospodyně Kate a Williama Sadie Riceová
Hospodyně Kate a Williama Sadie Riceová
Autor: FB

Po jejím odchodu rozhodila Kate opět sítě a přijala místo Sadie jinou hospodyni – Emmu Boyceovou, která v minulosti pracovala pro princeznu Beatrice a princeznu Eugenii. Ta zatím zůstává a náročnosti se zřejmě neobává. Kromě těchto hospodyň najala Kate také Tifare Alexandra pro obecnou výpomoc v domácnosti, Natashu Archerovou jako osobní asistentku a stylistku či Amandu Cookovou jako vlasovou stylistku. Kromě toho má Kate taky svou osobní sekretářku, která však letos v létě po deseti letech odešla.

Přestože má Kate v paláci tolik pomocníků, snaží se být máma jako každá jiná. Chodí nakupovat do supermarketu, občas uvaří oblíbené jídlo a překvapivě také uklízí a věnuje se jiným domácím pracím. I když má Kate chůvu, důvěryhodné zdroje tvrdí, že za svůj život vyměnila více plenek než princezna Diana nebo královna Alžběta II.

 

 

 

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku