12 neuvěřitelně snadných nápadů, jak někomu udělat radost. Jděte do toho s rodinou!

  • 12 neuvěřitelně snadných nápadů, jak někomu udělat radost. Jděte do toho s rodinou!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    27. června  2019 
     06:00
    Zkuste jeden den v týdnu zasvětit dobrým skutkům. Dovoleno je podniknout cokoli (třeba i na první pohled ztřeštěného), čím někomu uděláte hezčí den a příjemnější nebo šťastnější život! Jak na to?

    Nikdy není pozdě začít empatičtěji vnímat lidi kolem sebe, brát větší ohledy (nejen) na své blízké a snažit se jim ochotněji vycházet vstříc. Každý z nás má v sobě moc učinit někoho ve svém okolí šťastnějším a spokojenějším.

    Když to zkusíte, zjistíte, že i váš vlastní život bude pak mnohem lepší a plnohodnotnější. A nejúžasnější na tom všem je, že prokázat někomu laskavost není obvykle vůbec nic komplikovaného a nějak náročného, spíše naopak! Zde je jen několik v podstatě nepatrných a "víceméně náhodných" tipů, jak potěšit a udělat radost, které téměř nic nestojí a na něž nemusíte vynakládat bůhvíjaké úsilí. A přesto bude výsledný efekt stát za to. Obzvlášť pokud zapojíte vedle srdce také humor a nadsázku.

  • Vzpomeňte si na hasiče a ostatní

    1. Zajděte s dětmi na služebnu nebo stanici poděkovat místním hasičům či policistům za práci, kterou ve vašem městě odvádějí, a překvapte je doma upečeným koláčem nebo sušenkami.

    ...
    ...
    Autor: iStock

    2. Sedíte v autě a čekáte v dlouhé frontě u okýnka „drive through“ s rychlým občerstvením? Zaplaťte jídlo rodince s malými dětmi, která stojí ve svém voze hned za vámi (pracovník, který přijímá vaši objednávku, by měl být schopný vám včas sdělit, kolik jejich útrata činí).

    3. Věnujte nějaké mamince dárkové kupony na plenky, plyšáky nebo kojenecké potřeby, které vám nabízí pokladní v supermarketu za velký nákup a které nepotřebujete. Vezměte si je od ní a darujte je tomu, kdo je ocení.

  • Co bezdomovci?

    Autor: istock.com

    4. Nakupte pečivo a sýry a rozdejte je cestou do práce na zastávce městské dopravy nebo na nádraží bezdomovcům.

    5. Napište krátký děkovný dopis nebo milý vzkaz lidem, kterým příliš často (nebo dokonce vůbec) slůvko „děkuji“ neříkáte. Příklad? Číšnici ve vaší oblíbené kavárně, instruktorce jógy, lektorce kreslení na kurzu, kam posíláte své ratolesti, řidičce tramvaje nebo uklízečce, která se denně stará o čistotu u vás ve firmě.

    Autor: istock.com

    6. Vylepte do převlékací kabinky v obchodě s oblečením inspirativní poznámky a povzbudivé, případně „krutopřísně“ vtipné vzkazy, které spolehlivě rozesmějí další návštěvnice, které pod nelichotivými zářivkami a před rozšiřujícím zrcadlem bojují se sebevědomím.

    7. Kupte obrovskou kytici čerstvých květin pro kamarádku nebo kolegyni. Bez důvodu, prostě jen kvůli tomu, že existuje a máte ji ráda.

    8. Zaplaťte kávu nebo oběd za někoho, kdo sedí sám ve stejné restauraci jako vy a kdo vám připadá, že je smutný, nešťastný, zklamaný, naštvaný nebo osamělý.

  • Věnujte kosmetiku

    Autor: Profimedia

    9. Zbyly vám doma jednorázové plenky, krémy na opruzeniny, dětská mýdla a olejíčky nebo vlhčené ubrousky, které už nevyužijete? Nechte je volně k dispozici ve sprchách nebo převlékárnách v bazénu, aquaparku nebo tělocvičně, kde probíhá cvičení maminek s dětmi. Budou se zaručeně hodit.

    10. Bydlí ve vašem okolí maminka samoživitelka, která se má co otáčet, aby zajistila živobytí pro sebe i své děťátko? Udělejte balíček oblečení, hraček, plen nebo kosmetiky a nechte jí ho jako překvapení „od ježíška“ za dveřmi nebo jí ho pošlete poštou.

    11. Nakupte v akci hromadu konzerv, hygienických potřeb a trvanlivých potravin a darujte je nejbližší potravinové bance nebo některé potřebné charitativní organizaci.

    12. Nabídněte osamělému seniorovi v okolí, že mu občas zajdete na nákup a že k němu se svými dětmi budete jednou týdně chodit na návštěvu. Jen tak. 

     

     

     

/
Autor: Simona Procházková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku