Jako matka o sobě pochybuji, přiznala vévodkyně Kate v rádiu! Kvůli čemu?

Vévodkyně Kate v otevřeném rozhovoru s Giovannou Fletcherovou v rámci národního projektu o budoucnosti dětí.
Foto: BPŽ/Instagram
Sdílej na facebooku
24. února  2020 
 06:00

Někdy máme pocit, že slavné ženy s dětmi, které jsou neustále na titulních stranách časopisů, jsou jiné. Že neprožívají totéž, co prožíváme my, normální smrtelníci. Že jsou neustále v pohodě a usmívají se kolem sebe. Jenže asi to tak není. I slavné ženy jsou matky, které mají se svými dětmi naprosto totožné starosti a radosti. Vévodkyně Kate jakbysmet.

Před pár týdny se rozjel ve Velké Británii velký národní průzkum o vývoji dětí v raném dětství s názvem Five Big Questions on the Under-Fives (5 velkých otázek), který se zabývá klíčovými otázkami týkajícími se budoucnosti dětí. Vévodkyně z Cambridge je jednou z hlavních tváří tohoto projektu, a je tedy jasné, že se v průběhu vyjadřuje k otázkám, které se týkají mateřství.

V rámci podcastu Happy Mum, happy baby se vévodkyně Kate velmi upřímně rozhovořila o tom, jak ona sama vnímá mateřství a jak občas bojuje s pocitem viny a pochybnostmi. Když se jí Giovanna Fletcher zeptala, zda někdy jako máma cítí vinu, pokud jde o její tři děti, velmi otevřeně řekla: „Po celou dobu. Myslím, že každá máma, která tvrdí, že o sobě nepochybuje, ve skutečnosti lže.

Kate také dodala, že jako matka neustále zpochybňuje svá vlastní rozhodnutí a vlastní úsudky. „Myslím, že to začíná ve chvíli, kdy porodíte,“ dodala.

Vévodkyně Kate navštívila školku LEYF Stockwell Gardens Nursery v Londýně kvůli rozhovoru v rámci nového projektu Five Big Questions. Iniciativa si klade za cíl vybudovat nejzdravější generaci dětí tím, že každému dítěti umožní nejlepší začátek života.

V rozhovoru s Giovannou Fletcher vévodkyně Kate také prozradila, že vzhledem k tomu, co se během let dozvěděla o rodičovství, by určitě spoustu věcí dělala jinak, než je dělá teď. „Emocionální pohoda matky přímo ovlivňuje vývoj a růst dítěte,“ dodala a řekla, že emoční stres je pro kohokoli velmi těžké kontrolovat a zvládat, zejména s ohledem na životní výzvy.

Mimo jiné zmínila své těhotenské problémy, kdy trpěla hyperemezí (nadměrným zvracením). „Nebyla jsem nejšťastnější těhotná žena,“ tvrdí a vysvětlila, že tímto nepříjemným stavem trpěla při každém svém těhotenství. „Jistě, spousta žen má větší problémy, ale pokud je mají, je to určitě výzva. I když se William snažil mi pomáhat, ve skutečnosti nemohl udělat nic.“

Vévodkyně Kate taky neopomenula zmínit, jak po každém porodu musela pózovat se svými novorozenými dětmi před Nemocnicí Panny Marie v Londýně. „Nebudu lhát a předstírat, bylo to trochu děsivé.“ Přesto dodala, že později byli – ona a William – nesmírně vděčni za veřejnou podporu.

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku