15. týden: Jste tím, na co celý den myslíte

15. týden: Jste tím, na co celý den myslíte
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
8. května  2017 
 10:50

S manželem si večer pouštím film Zakladatel o vybudování celosvětové sítě řetězců rychlého občerstvení McDonald´s. Na začátku filmu si hlavní hrdina pouští na gramofonové desce motivační proslov k pozitivnímu myšlení, kde se hovoří o důležité vlastnosti, kterou je vytrvalost. Nejen v byznyse, ale i v osobním životě je vytrvalost cenným artiklem. A já si říkám, že bez mé a manželovy vytrvalosti bych tu dnes neseděla s tím nejcennějším pokladem v břiše. 

I přes všechny ty roky snažení o otěhotnění jsem nikdy ani na chvíli nepomyslela, že bychom to měli vzdát. Ani na vteřinu. A i v těch nejbolestivějších chvílích jsem někdy hluboko uvnitř sebe vydolovala poslední zbytky síly bojovat. A vyplatilo se! Pak ale z motivační desky zazní velmi zajímavá věta: „Jste tím, na co celý den myslíte.“

Ve filmu je to sice míněno jako rada, že pokud budete intenzivně myslet na úspěch, sám se dostaví. Mě ale napadá, že jestli je to tak, mohu se už počítat za mámu. Celý den myslím na naše mimino, co asi dělá, jestli spinká nebo plave, jestli je spokojené, nemá hlad a jak se celkově cítí. Každý týden si pročítám, jak se v daném týdnu vyvíjí, a představuji si, jak už prcek asi vypadá a co všechno mu už vyrostlo. Už nejsem jen žena, která touží po dítěti. Jsem máma a jsem na to nesmírně pyšná. Tohle je možná první den, kdy si místo otázek, zda je mimino opravdu stále uvnitř mě a všechno se to opravdu děje, pokládám dotaz, jestli budu dobrá matka.

Mohou za to rodiče! 7 výchovných chyb, kvůli nimž mají děti nízké sebevědomí a nedaří se jim

Mohou za to rodiče! 7 výchovných chyb, kvůli nimž mají děti nízké sebevědomí a nedaří se jim

Cesta do pekla je někdy dlážděna dobrými úmysly. Platí to i o výchově – někdy se snažíme dělat pro děti to nejlepší, ale nevědomky jim tím ubližujeme…celý článek

V gynekologické čekárně je se mnou opět můj manžel, který ještě nevynechal ani jedinou mou návštěvu během těhotenství. Říkáme si, že to MUSÍ být všechno dobré, jde přece o prohlídku v druhém trimestru. Jupí! Konečně jsem se dočkala a můžu říct: "Jsem v druhém trimestru, a všechna hlavní rizika by tak snad měla být už za námi.“ Teď jen, aby se to potvrdilo.

Srdíčko krásně tluče

Vyšetření probíhá podobně jako na screeningu a je velmi příjemné, když jste vyšetřována jen přes břicho. Je ráno a já poprvé vidím mimino v klidu. V duchu si pomyslím, že asi bude po mně a ranní aktivity nebudou nic pro něj. Hezky si stejně jako já přispí.

Srdíčko mu krásně tluče a paní doktorce se podaří udělat nám opravdu krásnou fotku. Je na ní už zřetelně vidět hlavička s rozpoznatelnými rysy obličeje. Podle lékařky těhotenství probíhá přímo ukázkově a prcek se má čile k světu. Balvan, který mě tíží před každým vyšetřením, ze mě pro tuto chvíli padá. I když jen na chvíli. Tahle nálada na obláčku mi vždycky vydrží jen tak cca 3 dny po kontrole.

Pak mě opět začnou přepadat obavy, jestli náhodou to píchnutí v břiše neznamená něco jiného než jen roztahování dělohy nebo zda je správně, když se mění intenzita mého těhotenského výtoku. Tajně jsem před vyšetřením doufala, že by mohlo být na ultrazvuku rozpoznatelné i pohlaví. Tentokrát ale nemáme štěstí a budeme si na něj muset ještě pár týdnů počkat. Vzhledem k jarním prázdninám se s doktorkou neuvidíme za tři, ale až za čtyři týdny. A to už by snad mohlo být jasno, jestli mají s klukem pravdu všichni okolo, nebo se potvrdí má a manželova předtucha o holčičce. Jen to do té doby vydržet…

 

12. týden: Nekonečné čekání v čekárně

12. týden: Nekonečné čekání v čekárně

Otevírám náš šuplík v kuchyni a vytahuji jednu z mnoha krabiček léků. Každých osm hodin si pravidelně beru dvě tabletky utrogestanu a ráno k němu nasazuji…celý článek

Vychytaná podprsenka na kojení: Připomene, z jaké prsu dítě pilo a navíc má měkké kostice

Vychytaná podprsenka na kojení: Připomene, z jaké prsu dítě pilo a navíc má měkké kostice

Většině žen se během těhotenství a hlavně po porodě zvětší prsa, protože se nalijí mlékem. Dosavadní podprsenky přestanou sedět, případně jsou nepohodlné.…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku