Jaké mýty o pohlaví dítěte mezi těhotnými kolují? Těmto pěti nevěřte!

  • Jaké mýty o pohlaví dítěte mezi těhotnými kolují? Těmto pěti nevěřte!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    10. října  2018 
     06:00

    Ještě dnes spousta budoucích maminek věří nejrůznějším mýtům, které prý zaručeně předpovědí, co se jim ve finále narodí. Přiznejme si, některé z nich jsou fakt dost ujeté. Které to jsou a kterým je lepší nevěřit? Pokud chcete skutečně znát pohlaví dítěte, zajděte raději na ultrazvuk. Bude to mnohem jistější.

    Pohlaví dítěte je určeno již ve chvíli, kdy dojde ke splynutí vajíčka se spermií. Nic dalšího pro to nemůžete udělat, protože v ten moment je již rozhodnuto. Přesto stále spousta žen věří některým zažitým mýtům o pohlaví. Nepatříte k nim taky?

     

  • Váš obličej a pokožka to prozradí

    Autor: iStock

     

    Je váš obličej plnější než dřív nebo je červenější a plný fleků? Pak to bude asi holka. Ale nevěřte všemu. Všechny těhotné ženy zažívají nějaké kožní změny, ať už velké nebo malé. Jestli tedy v těhotenství uslyšíte, že máte růžovou tvář, takže se vám narodí holka, vůbec to tak nemusí být. Raději nic růžového nenakupujte předem.

     

  • Tvar břicha rozhoduje o pohlaví

    Autor: iStock

     

    Špičaté bříško? Bude to kluk. Rozšiřuje se vaše břicho do stran a jste kulatější? Pak to bude holčička. Kdepak. Tvar dělohy je dán geneticky a nemůžete to nijak změnit. Máte-li útlou postavu a téměř žádný pas, pak vaše břicho nebude vypadat stejně jako u ženy, která je vysoká, silná a má širší pas. Pohlaví dítěte tedy podle tvaru břicha rozhodně neurčíte. To platí i o tvaru boků – kulaté rozhodně neznamenají holku, hranaté neznamenají kluka.

  • Velký přírůstek? Bude to holka. Malý? Bude to kluk

    Autor: iStock

     

    Dalším velmi populárním mýtem je právě ten, který říká, že když v těhotenství hodně přiberete, bude to dívka. Pokud moc ne, bude to chlapec. No, to já bych měla zcela určitě doma samé holčičky, ale nemám. Přírůstek hmotnosti souvisí s úplně něčím jiným. Pokud jste typ, který přibírá během hormonálních změn snadno, budete přibírat snadno i v těhotenství. Nic to nevypovídá o tom, co se vám narodí.

     

  • Vlasy a svatební prstýnek

    Autor: iStock

     

    Už jste to slyšela? Když si těhotná žena zavěsí svatební prsten na svůj vlas, zjistí, co se jí narodí. Když se bude prstýnek pohybovat do kruhu, bude to holčička, když kyvadlově, bude to kluk. Popravdě – neexistuje žádný vědecký důkaz o tom, že by to mělo fungovat.

  • Nevolnost a zvracení? Narodí se holka

    Autor: iStock

     

    Další „zaručený“ mýtus se týká toho, zda v prvních měsících těhotenství často zvracíte nebo vám je špatně od žaludku. Pokud je vám hodně zle a chodíte zvracet téměř neustále, narodí se holčička. Jestli se cítíte dobře, bude to chlapec. Některé ženy prostě trpí nauzeou častěji než jiné.

     

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku