Putování s dinosaury: Velkolepá show bude už za pár dní k vidění v Praze

Putování s dinosaury to v únoru rozbalí v pražské O2 Aréně
Foto: LiveNation
Sdílej na facebooku
8. ledna  2019 
 14:00

Miluje vaše dítě dinosaury? Pak byste mu mohli udělat radost a vzít ho na největší dinosauří show na světě, která už za deset dní vypukne v pražské 02 Aréně. V příběhu vyprávějícím o jejich 200 milionů let trvající nadvládě uvidíte na vlastní oči, jak prehistoričtí tvorové chodí, řvou a bojují o přežití a nadvládu. Při pohledu na jejich zvrásněnou kůži, peří a lesk v očích budete mít pocit. že se dinosauři vrátili. 

Show Putování s dinosaury, která se v pražské O2 aréně představí v celkem osmi představeních 17. až 20. ledna. 2019, ukazuje vývoj dinosaurů, včetně návaznosti na klimatické a tektonické změny, které vedly k zániku mnoha druhů.

Scény zápasů dinosaurů vypadají filmově realisticky a publikum může sledovat, jak se masožraví dinosauři naučili chodit po dvou nohou a jak se ti býložraví neustále snažili vylepšovat obranu proti svým krvelačným kolegům. 

Představení vzniklo podle úspěšného a hodně povedeného seriálu televize BBC vidělo více než devět milionů diváků ve více než 250 městech po celém světě. V rámci světového turné se show nyní vrací do Evropy s nejnovější produkcí v hodnotě 20 milionů dolarů. Padesátičlenný tým inženýrů, maskérů, umělců, malířů, animatroniků a dalších specialistů z mnoha oborů pracoval na vzniku představení jeden rok. 

Od dělení kontinentů k výbuchu sopky

Představení trvá hodinu čtyřicet a zobrazuje evoluci dinosaurů, podrobně ukáže devět druhů včetně hrůzovládce Tyrannosaura Rexe nebo plateosaura z období triasu. Z jurského období se představí stegosaurus a allosaurus, které doplní torosaurus a utahraptor z období křídy. Největší z nich, býložravý brachiosaurus, je jedenáct metrů vysoký a sedmnáct metrů dlouhý. Lístky na představení jsou ještě k mání ZDE

Historie světa v Putování s dinosaury začíná oddělením kontinentů Země a diváky převede ze suché pouště období triasu k svěžím zeleným prériím pozdější jury. Uvidí, jak se formují oceány, vybuchují sopky, les před jejich zraky zachvátí oheň a vše vrcholí dopadem obrovské komety, která zasáhla Zemi a s největší pravděpodobností způsobila vyhynutí dinosaurů.

Show Putování s dinosaury vznikla v Austrálii v roce 2007, po letech plánování jí vytvořili Gerry Ryan, Malcolm Cooke a Jill Bryant. Do České republiky ji přiváží Global Creatures.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku