Pošlete děti do sběrného dvora! Tyhle vycházky doporučujeme

Z návštěvy vodárny Podolí
Foto: CAMP
Sdílej na facebooku
26. března  2019 
 10:00

Pokud máte doma potomka staršího osmi let se zájmem o to, jak po všech stránkách fungují věci kolem nás, máme pro vás tip: vycházky nejen za architekturou nazvané Objevujeme město, které pro děti a dospívající každý měsíc pořádá pražské Centrum architektury a městského plánování, neboli CAMP. 

 

Za doprovodu odborníků už děti navštívily pražské metro, žižkovský televizní vysílač, 420 let starou a 1102 metrů dlouhou Rudolfovu štolu ve Stromovce, překladiště námořních kontejnerů v Praze-Uhříněvsi, Strahovský stadion nebo Podolskou vodárnu.

Sedmá vycházka se odehraje 11. dubna 2019 od 15 hodin a děti zavede do areálu Pražských služeb, kde se nachází sběrný dvůr a třídírna separovaného papíru. Tam se dozví vše o propracovaném systému nakládání s odpady. Děti je možné na vycházku zdarma přihlásit na e-mailu edu@ipr.praha.eu, vycházka trvá tři hodiny. 

Akce Objevujeme město je určena všem dětem a dospívajícím ve věku od 8 do 18 let. V dubnu se podívají do kompetenčního centra Pražských služeb, kde se nachází jeden ze sběrných dvorů a třídírna separovaného papíru. Pražské služby jsou hlavním poskytovatelem služeb v oblasti sběru, třídění, využívání a zneškodňování odpadu v metropoli.

Během přibližně dvoukilometrové vycházky po areálu děti zjistí, jak funguje dokonalý systém nakládání s odpady a jaké existují možnosti maximálního energetického využití odpadu. Dozví se také vše o logistice svozových plánů a provozu překládacích stanic.

CAMP je nové Centrum architektury a městského plánování, jehož hlavním posláním je zlepšit veřejnou diskusi o rozvoji Prahy. Je základním zdrojem přehledných a dostupných informací o přítomnosti a budoucnosti hlavního města a funguje jako otevřená platforma, „základní tábor“ pro každého, kdo má zájem na společném plánování a rozvíjení Prahy.

Vedle poskytování základní funkce informačního centra jsou součástí CAMP také výstavní sál s unikátní velkoplošnou projekcí, studovna, kavárna, venkovní terasa a moderní přednáškový sál s bohatým programem sestávajícím z veřejných diskusí, vystoupení tuzemských i zahraničních odborníků, workshopů, projekcí a dalších aktivit.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku