Struny dětem přivítají Anetu Langerovou, Moniku Načevu či Terezii Kovalovou

Na Strunách dětem vystoupí mimo jiné Aneta Langerová
Foto: Struny dětem
Sdílej na facebooku
20. března  2019 
 06:00

Jaké to je, když si múzy hrají? To se dozvědí poslední březnový víkend malí i velcí návštěvníci oblíbeného rodinného festivalu Struny dětem v Minoru, díky kterému s příchodem jara ožijí prostory divadla Minor a Novoměstské radnice nabitým programem. Návštěvníci se mohou od pátku 29. března do neděle 31. března těšit na tři desítky různých akcí plných hudby, tance či divadla a na setkání s předními umělci domácí scény. 

Letošní jarní Struny dětem lákají například na koncert Anety Langerové a její program Na vlně radosti. Sobotní podvečer bude patřit Monice Načevě s Michalem Pavlíčkem a smyčcovým kvartetem Pavla Bořkovce a akustickému programu Možnosti tu ještě jsou. Krásnou fúzi žánrů přiváží kapela Vanua 2 v čele s frontmanem Yannickem Tevim.

Nebude chybět ikonický festivalový koncert Pišlických příběhů Beaty Hlavenkové s Ivanem Trojanem, Lenkou Dusilovou a dalšími. Setkání u cella nabídnou Terezie Kovalová a koncertní mistr České filharmonie Jiří Vodička, Epoque Quartet představí své Housle bez fraku. 

Budou lítat i špunty, na představení Krev není voda bude pokřtěno CD písniček Ondřeje Galušky a Milana Caise, které živě zazní v programu. Děti se mohou aktivně zapojit do celé řady workshopů, které tentokrát připravili například flétnistka Markéta Stivínová, choreografka Lenka Tretiagová či bubeník Jan Hrovatitsh. Program nabízí i řadu výtvarných dílen.

Struny dětem v Minoru zábavným a inspirativním způsobem představují dětem pestrý svět umění, kterého se všichni mohou stát součástí. Uměním ožije i Vodičkova ulice, kde bude pozastavena silniční doprava. Jednotlivé akce jsou rozděleny dle věkových kategorií. Kompletní program a všechny podrobné informace najdete na www.strunydetem.cz

Workshopy pozvou do pestrého světa tvůrčích aktivit. Jeden z nejoblíbenějších nástrojů – flétnu – procvičíte při společném muzicírování s flétnistkou Markétou Stivínovou a hudební pedagožkou Inkou Chadimovou. Pohybový workshop Lenky Tretiagové (Taneční studio Light) a Ondřeje Galušky umožní dětem prostřednictvím hudby a pohybu, aby v roli detektivů prozkoumaly nejpodstatnější otázky našeho štěstí.

Vyrobte si vlastní loutku! 

Paličky a bubny s dětmi rozvíří Jan Hrovatitsch a Martin Švec a hudební hádanky pro malé skladatele nabídne program Pling Plong pod vedením Elišky Vidomus. Zpěv, rytmika, perkusivní nástroje, tanec i seznámení se s exotickými nástroji čekají děti na workshopu s názvem S Bardolinem kolem světa.

Každý v sobě má hrdinu, kterého stačí jen objevit – to se dozvědí malí návštěvníci od Storytelling CZ. Manuální zručnost a fantazii prověří workshop Světlo a stín, kde si děti vyrobí vlastní loutku s Tomášem Běhalem a Tomášem Podrazilem z divadla Toy Machine. Workshopem akvarelové ilustrace provede ilustrátorka nejen dětských knížek Olga Yakubovskaya.

Řada dalších dílniček a hravých zón nabídne v sobotu a v neděli odpočinek i místo pro aktivní kreativitu zdarma a bez nutnosti předchozí rezervace.  

Struny dětem: Takhle se povedly na podzim 2017:

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku