Vezměte batolata do divadla! Jatka78 mají představení už pro roční děti

Klasická pohádka o slepičce a lakomém kohoutkovi, který se neuměl dělit v podání Malého divadélka Praha
Foto: Jatka78
Sdílej na facebooku
15. října  2019 
 13:37

Venku začíná být pěkně ošklivo, a tak nastává čas, kdy chceme s dětmi chodit nejen do lesa, ale taky do divadla. Za nás doporučujeme třeba dětská představení v prostoru Jatka78 v pražských Holešovicích. Baví nás – a naše děti taky – nejen samotná představení, ale také celé originální prostředí bývalých jatek, kde mají dobré kafe, víno  i prostor pro dětské blbnutí. Skvělý tip na místo, kde si může dát sraz více rodin s dětmi najednou. 

Každý, kdo kdy zatoužil vzít do divadla batole, ví, že to není úplně snadné, protože ne každé divadlo pro takové publikum hraje. Naštěstí divadelní soubor Damúza se toho nebojí, a tak můžete za kulturou vyrazit i s dětmi sotva ročními.

Už tuhle sobotu 19. října s nimi můžete vyrazit na představení Já, ty a to s podtitulem Abstraktní pojednání o kulatosti světa pro nejmenší. 

Tanečně-pohybová inscenace pro batolata od 10 měsíců do 3 let a jejich rodiče ukazuje, že svět je kulatý, svět se točí. A vyzývá diváky: pojďte se točit taky! Vydejte se společně s kosmonauty na dobrodružnou cestu galaxií, třeba na svítící planetu nebo planetu z heboučkého plyše! Tanečníci provedou nejmenší diváky světem kolem dokola. VÍCE INFORMACÍ A LÍSTKY JSOU TADY

Představení nabízí dětem první kontakt s divadlem – respektuje jejich potřeby a citlivě je uvádí do světa pohybů, zvuků a dotyků. Už od 10 měsíců si totiž miminka začínají pamatovat věci kolem sebe a svět, který bezprostředně nevidí, pro ně už začíná existovat.

Lakomý kohoutek a král Krabicius

Pokud máte děti o něco starší, můžete je na Jatka78 vzít taky, a to konkrétně na představení O kohoutkovi a slepičce a Krabičková pohádka v podání Malého divadélka Praha. Trvá čtyřicet pět minut a ideální je pro kluky a holky od čtyř let, dávají ho například v sobotu 26. října odpoledne. VÍCE INFORMACÍ A LÍSTKY JSOU TADY

Co děti čeká? Představení pod společným názvem obsahuje dvě pohádky. Klasická je pohádka o slepičce a lakomém kohoutkovi, který se neuměl dělit. Chamtivost a lakomství jsou hlavním tématem nejen pohádky, ale bohužel i dnešního světa. Na děti tak čekají legrace i ponaučení. Vystupují zde vyřezávané celodřevěné loutky a živá kytarová muzika. 

Druhá Krabičková pohádka má jednoduchý příběh, ve kterém se představí král Krabicius, princezna Krabička, babice Krabice a drak Krabičák. Pohádka slouží jako cvičení na výslovnost. Děti jsou přímo spolutvůrci představení.

Po pohádkách následuje cirkusová dílna. Pozor, vstupné na dětské představení platí i dospělí, kteří doprovázejí děti do sálu.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku