Netradiční vánoční tipy: Hlídání dětí, voucher na dovolenou a advent na zámku

Tip na dárek? Poukaz na dovolenou na krásném místě
Foto: istock.cz
Sdílej na facebooku
2. prosince  2019 
 18:00

Vánoční, nebo dokonce předvánoční radosti mohou vypadat jinak než jako obligátní balíček převázaný mašlí. My pro vás máme tyhle tři netradiční tipy, které podle nás stojí za to. 

Milujete Vánoce, milujete, když můžete být s rodinou a dětmi, ale někdy toho máte nad hlavu? Nemusíte, pokud využijete možnosti umístit potomky v období vánočních svátků do pražské anglicko-české školičky Embera pro děti od dvou do deseti let. Třeba jen na jeden den – jde vlastně o příměstský tábor v angličtině na téma Vánoc. 

Získáte tak čas, který můžete využít k tomu, abyste si dopřáli vánoční trhy s partnerem nebo kafe s kamarádkou. Nebo můžete v klidu připravit byt na svátky, případně si jen tak odpočinout. 

Christmas English Czech Fun Camp – vánoční anglicko-český tábor – nabízí šest termínů mezi 23. prosincem a třetím lednem, podrobnosti najdete ZDE 

Odpočinek může mít mnohem více podob a někdy pár hodin nestačí. Potřebujete volno od běžného hektického života alespoň pár dní v kuse? Nechte si dát jako dárek voucher na dovolenou na nějakém krásném místě – poukazy seženete třeba u české firmy Amazing Places, která má v nabídce nejkrásnější místa v Česku a nově i na Slovensku.

A za za jejich kvalitu ručí. "Všechna místa jsme samozřejmě projeli a vyzkoušeli," vysvětluje Hana Krausová, která za celým projektem stojí. Motto? Sbírejte zážitky, ne věci. Není to dobrý tip například pro příbuzné, kteří nevědí, co vám koupit? Nebo kupte poukaz na odpočinek někomu vy. A třetí možnost? Kupte si ho sami pro sebe. 

Máte rádi adventní trhy, ale ty ve velkých městech vás trochu děsí kvůli davům? Doporučujeme vánoční trh, který se koná už tuto sobotu 7. prosince od 11 dopoledne do sedmi večer – na zámku na Dobříši pod záštitou paní Livie Colloredo-Mannsfeld.

„Na celý den obsadí zámecké nádvoří dvacet stánků, ve kterých si můžete koupit vánoční dárečky, jmelí, výrobky z keramiky či šperky. Na přání si také můžete nechat namalovat vlastní vánoční ozdobu. Chybět nebudou ani vánoční pochutiny – ochutnáte například pečené sele, rybí speciality, čerstvé perníčky, svařené víno, kávu z místní pražírny a další dobroty,“ říká Kateřina Doušová ze zámku Dobříš. 

Celý den bude zpřístupněna také expozice zámku Dobříš s adventně laděnými prohlídkami. V zámeckých vánočně vyzdobených pokojích a sálech se v doprovodu průvodce dozvíte zajímavosti o historii Vánoc a o tradičních zvycích. V první části prohlídky zhlédnete výstavu jesliček od Spolku příbramských betlémářů.

Více informací na www.zamekdobris.cz

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku