Tohle stojí za vidění! Cirque du Soleil s představením Totem, balety Oněgin a Timeless

Video se připravuje ...
Cirque du Soleil přiváží TOTEM
Foto: Cirque du Soleil
Sdílej na facebooku
3. února  2020 
 06:00

Na některá představení a některé kulturní akce se těšíme více než na jiné. A teď vám přinášíme několik právě takových tipů. Zvláště představení francouzského ansámblu Cirque du Soleil nazvané Totem nejspíše bude něčím výjimečným. 

Fenomenální novocirkusový Cirque du Soleil zase míří do Prahy. V červenci tady rozbalí svou novou show s názvem Totem. Autoři slibují, že v představení během dvou hodin předvedou fascinující příběh evoluce. 

Nové není jen samotné představení, ale i místo, kde se odehraje: akrobaté Cirque du Soleil se u nás vůbec poprvé představí v obrovském šapitó, které vyroste na Letenské pláni. Můžete se tak těšit na vystoupení v prostorách, které mu padnou jako ulité, zatímco dříve byla představení k vidění například v pražské O2 Aréně. 

Šapitó má průměr 51 metrů a vejde se do něj přes dva a půl tisíce diváků. Více o představení na webu ZDE 

Představení Totem vypráví příběh lidského druhu od jeho počátků až po touhu moderního člověka naučit se létat. Postavy se na jevišti rodí a vyvíjejí, aby se nakonec proměnily v obří želvu coby symbol prapůvodu mnoha starověkých civilizací. 

Náš tip? Pořiďte lístky na představení jako dárek, třeba k blížícímu se Valentýnu. Pokud chcete, aby byl dárek opravdu exkluzivní, můžete pořídit i VIP vstupenky, jejichž součástí je občerstvení a otevřený bar.

Vstupenky na představení Totem jsou k mání v síti Ticketportal. Hraje se celkem dvaadvacetkrát od 17. července do 2. srpna 2020. 

Nebo radši na balet? 

Pokud hledáte něco komornějšího, mohly by vás uspokojit novinky v repertoáru pražského Národního divadla. Vrací se představení Timeless s legendárním Svěcením jara Glena Tetleyho a dalšími dvěma vynikajícími choreografiemi, vše bude k vidění na znovuotevřené scéně Státní opery. 

Komponovaný večer patří k nejúspěšnějším inscenacím v repertoáru Baletu Národního divadla. Timeless tvoří tři choreografie: první – Serenáda George Balanchina – a závěrečná – Svěcení jara Glena Tetleyho – patří do zlatého fondu baletního odkazu. Nikola Márová a Ondřej Vinklát za bravurní výkony v hlavních rolích ve Svěcení jara získali Ceny Thálie 2017. Prostřední část Separate Knots přímo pro Balet Národního divadla vytvořil izraelský choreograf Emanuel Gat na hudbu Fryderyka Chopina.

A pak je tu obnovená premiéra slavného baletu Oněgin na motivy románu Alexandra Puškina. Tohle výpravné představení patří k vrcholným dílům světově proslulého choreografa Johna Cranka.  

Lístky a další informace na webu ZDE 

Milujete dokumenty o přírodě? Tyhle jsou nejlepší

A nakonec ještě jeden tip: na dokumenty, na které u nás doma nedáme dopustit. Televizní kanál Prima Zoom vysílá od začátku letošního února nový titul z dílny BBC nazvaný Sedm světů, jedna planeta.

Dlouho připravovaná sedmidílná sága slibuje neuvěřitelné a přitom autentické záběry ze všech končin planety, které předčí jakoukoli trikovou podívanou. Navíc je doprovází zasvěcený komentář Davida Attenborougha. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku