Struny dětem lákají na Ivu Bittovou a Barboru Polákovou

Zábavnou show plnou vtipných glos a chytlavých melodií připravuje osobitá zpěvačka Barbora Poláková
Foto: Struny dětem
Sdílej na facebooku
16. ledna  2020 
 10:00

Venku je sice ještě zima, my už ale vyhlížíme jaro a s ním i rodinný festival Struny dětem, který poslední březnový víkend tradičně rozehraje Divadlo Minor a Novoměstskou radnici. Pokud tuhle akci neznáte, určitě tam vyrazte, stojí to za to. Prodej lístků na představení a do workshopů začíná už v pátek 17. ledna dopoledne. 

Od pátku 27. do neděle 29. března se mohou malí i velcí návštěvníci pražského Divadla Minor opět těšit na pestrou paletu představení, koncertů, výtvarných dílniček a kreativních workshopů. Struny dětem pro své návštěvníky připravují hned několik premiér.

Iva Bittová ve svém sólovém představení Opičák a pitomci vtipně poodhalí dětem, jak hloupě se často chovají dospělí, když chtějí být důležití. Zábavnou show plnou vtipných glos a chytlavých melodií připravuje  osobitá zpěvačka Barbora Poláková. Do světa hmyzí říše vtáhne děti Beata Hlavenková, která v koncertní premiéře se svým týmem uvede představení inspirované knihou Ó, Ó, Ó, Vajíčko.

Koncertem provede mimo jiné herečka Martha Issová. Na scénu Divadla Minor se díky Strunám dětem vrátí i další projekt Beaty Hlavenkové – ikonické Pišlické příběhy s Ivanem Trojanem v roli vypravěče. Se čtyřmi muži s klarinety alias Clarinet Factory procestujeme kus hudebního světa, pozvou si beskydský vokální soubor Grunik.

Koncertní mistr České filharmonie Jiří Vodička se v tradičním festivalovém setkávacím formátu představí s klavíristou Martinem Kasíkem. Z dalších vystupujících za pozornost určitě stojí třeba Gabriela Vermelho, originální skupina Hm... či energický Marc Čaňa s Cover Paradise.

Ožije i Vodičkova ulice mezi Minorem a Novoměstskou radnicí

„Přední čeští umělci tradičně připravují pro festival program šitý na míru rodinnému publiku. Festival chce inspirovat, představovat pestrost uměleckých disciplín a bere rodinného diváka vážně,“ vysvětluje ředitelka festivalu Dana Syrová.

Vedle koncertů a představení čeká na děti celá řada hudebních a výtvarných workshopů pod vedením etablovaných umělců. Programem ožije i Vodičkova ulice mezi Minorem a Novoměstskou radnicí. Jednotlivé akce jsou rozděleny dle věkových kategorií. Kompletní program a všechny podrobné informace jsou k dispozici na www.strunydetem.cz. Předprodej vstupenek bude zahájen 17. ledna na webu festivalu ZDE. Najdete tam zároveň program festivalu. 

Řada dalších dílniček a hravých zón nabídne v sobotu a v neděli na Novoměstské radnici odpočinek i místo pro aktivní kreativitu zdarma. Vodičkovu ulici v sobotu odpoledne rozburácí bubenická show Par a Didl a v nedělní dopoledne ji navštíví Samba Band. My se už rozhodně těšíme. 

Tady máte ohlédnutí za loňským ročníkem festivalu Struny dětem:

 

Sdílej na facebooku
Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku