Když kosmetika, tak přírodní: Značka s příběhem, šetrné gelové nehty a růžový olej

Kosmetika YAGE je z přírodních surovin v nejvyšší kvalitě
Foto: Yageorganics.cz
Sdílej na facebooku
18. února  2020 
 06:00

Když si vybíráme kosmetiku, chceme aby byla šetrná k naší pleti i k přírodě. Naštěstí se nabídka v tomto směru neustále rozšiřuje o nové produkty, které je radost používat. Tady máte pár tipů, které nás poslední dobou zaujaly. 

"Dlouho jsem hledala přírodní a účinnou kosmetiku, až jsem ji vymyslela sama," říká Petra Drvoštěpová, která stojí za novou českou značkou organické kosmetiky YAGE. Elegantní černé obaly skrývají celý pěstící rituál určený k péči nejen o ženskou, ale i o pánskou pleť. 

Jak se to seběhlo? Vystudovala práva, ale těm se dnes už nevěnuje. "Přišlo to pomalu, neplánovaně, ale přirozeně s narozením prvního dítěte. Protože pro něj chce člověk to nejlepší, přirozeně se začne zajímat o to, co jí, co na dítě nebo i sebe maže. Začala jsem více studovat etikety, složení výrobků a účinnost jednotlivých látek. Syn měl navíc i ekzém, takže nároky na péči o kůži byly poměrně vysoké. Zjistila jsem, že skoro není výrobek, který bych s klidným srdcem použila," vysvětluje Petra Drvoštěpová. 

Celý rozhovor se zakladatelkou značky najdete ZDEPřírodní kosmetika YAGE (mimochodem, čte se "jaché" a název pchází z jazyka amazonských indiánů) v sobě spojuje sílu rostlin a znalosti šamanů z Amazonie s účinky léčivých bylin z luk v Podkrkonoší, to vše v souladu s nejnovějšími poznatky britských odborníků. My jsme vyzkoušeli například olejové sérum Pure Hapiness, které na rozdíl od některých jiných olejů pleť nijak nezatěžuje, naopak.  

Kosmetika se mimo jiné inspirovala desetistupňovým korejským principem péče o pleť, čemuž odpovídá i číslování produktů. Je ale samozřejmě na vás, jaký rituál si z nich sestavíte zrovna vy. A tři top produkty podle zakladatelky značky? Barevný balzám na rty, oční olej s phyto- retinolem a elixír Aqua Splash.

Přírodní alternativa gelových nehtů je tady

Gelové nehty mohou být krásné, ale provází je pověst metody, která není zrovna šetrná, protože se při ní používá spousta chemie. Ale nemusí, což dokazuje Bio Sculpture manikúra. Šetrná a přírodní alternativa gelových nehtů se objevila coby novinka v nabídce OliOla Organic Beauty studia. 

Bio Sculpture manikúra je novinkou v nabídce OliOla Organics Beauty Studia
Bio Sculpture manikúra je novinkou v nabídce OliOla Organics Beauty Studia
Autor: OliaOla
Novinka na nehtech vydrží bez poškození řadu týdnů a přitom nenarušuje nehtové lůžko. Takže se dá doporučit všem, které  zajímá jejich zdraví a kvalitní péče. Hodí se pro všechny typy nehtů – od zdravých a pevných po roztřepené, polámané a tenké nehty bez lesku, pro nehty v minulosti často namáhané klasickou modeláží, akrylovými nehty, fyzickou aktivitou, nemocí nebo pro nehty, kterým jen nebyla věnována dostatečná péče.

Právě pro různé typy poškození Bio Sculpture Gel vyvinul různé varianty nehtových ošetření, jenž nehty ozdraví, posílí a vyživí. Dle potřeb každé klientky pak díky správnému výběru typu gelu vytvoří zcela přirozené prodloužení nehtů či posílení přirozeného nehtu.

Okvětní plátky pro krásu

Klasikou mezi kosmetikou v naší koupelně už se staly výrobky české značky Manufaktura, která nedávno přišla s další novou, tentokrát růžovou řadou. Hned jsme vyzkoušeli omlazující & liftingový pleťový olej - druhou novinkou je exkluzivní masážní & tělový olej. 

Autor: Manufaktura
Oběma výrobkům ve složení vévodí právě blahodárná růže. Vzácný olej se získává se pomocí parní destilace okvětních lístků, které se obvykle sklízejí ručně a brzy ráno, než začne hřát slunce. Na získání jednoho kila růžového oleje je potřeba  čtyř až pět tun okvětních plátků.

Pro zajímavost, v pleťovém oleji se ukrývá kouzlo z přibližně 263 a v tělovém oleji ze 217 růžových lístků. Růžový olej je velmi aromatická látka, která má vynikající omlazující a regenerační účinky.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku