12 věcí, které pochopí jen rodiče kluků! Nezkrotný živel i mazlík v jednom

  • 12 věcí, které pochopí jen rodiče kluků! Nezkrotný živel i mazlík v jednom
    Foto: istock
    Sdílej na facebooku
    13. září  2018 
     06:00
    Jistě, každé dítě je jedinečný originál se svými zvláštnostmi, podivnými náladami a leckdy dost avantgardními nápady. Pro výchovu a soužití s mláďaty mužského rodu ale přesto existují specifická pravidla a univerzální pravdy, které je dobré znát. Požádali jsme rodiče, aby se svěřili s největšími perličkami z rodinného života a ukázali, proč je skvělé mít doma malého muže (samozřejmě kromě věčně mokrého záchodového prkénka).
  • 1.

    ...
    ...
    Autor: istock

    Máme čtyři syny. Jsou houževnatí, neunavitelní, hrubí, hrají si nejraději v blátě, ničí oblečení, myslí si, že prdění a krkání na veřejnosti je skvělá zábava a hadi, pavouci, případně bobky všeho druhu jsou zcela přijatelnými tématy při rodinné večeři. Nechte to všechno kluky dělat, vždyť budou dětmi jen krátce. A přesto všechno, dokážou dávat ty nejsladší polibky a nejpevnější objetí na světě.   – Andrea (39)

  • 2.

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Dokud se ze mě nestala maminka dvou neposedných kluků, nikdy dříve jsem si neuvědomila, kolikrát za jeden pouhý den můžete vyslovit v podstatě nesmyslnou větu: „Vyndej ty ruce z kapes!“   – Jana (34)

  • 3.

    ...
    ...
    Autor: istock

    Naším největším aktuálním problémem je válka s legem. Začala, když byly synovi čtyři roky. Ty kostičky, kolečka, části auťáků, traktorů i domů a další důmyslné součástky jsou všude. Spolehlivě na ně šlápnete bosou nohou, když pobíháte po domě (a každý rodič dobře ví, že hrany lego kostek jsou sakra ostré), najdete je na dně kabelky, v kočičím pelechu i pračce. Pokud se k tomu ještě batolí po domě mladší sourozenec, všemožně se snažíte uchránit ho před udušením, protože ty barevné věcičky jsou tak lákavé! A navíc, rozum vám nebere, že něco tak malého, co si navíc chlapeček postaví jen jednou a pak někde zpravidla vystaví (protože konstrukce z mini součástek dala jemu i tatínkovi dost zabrat), aby se na to prášilo, může stát tolik peněz!   – Nikola (36)

  • 4.

    ...
    ...
    Autor: istock

    Je to báječné, dozvíte se všechno o motorech dopravních letadel, principu fungování řetězové pily a zjistíte veškeré rozdíly v konstrukčním řešení jednotlivých typů vozidel. A co víc, bude se vám to dokonce líbit!   – Katka (43)

  • 5.

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Zdá se mi, že se (na rozdíl od nás žen) už od nejútlejšího věku přirozeně učí reagovat klidně (až flegmaticky) i v případě, že jsou nervózní, vystrašení, naštvaní, vyděšení nebo skutečně zranění. Netuším, odkud to pramení, ale je to skvělé a stojí za to něco se od nich v tomto směru přiučit. Když je zkusíte napodobit, je to překvapivě příjemné.   – Klára (29)

  • 6.

    Autor: istock

    Jako maminka jednoho pětiletého mužského exempláře můžu říci toto: Můj syn je hluboce přesvědčen, že svět začíná a končí se mnou. I všude okolo vidím, že kluci zbožňují své maminky, jsou na ně pyšní a rádi se jimi chlubí. A pevně doufám, že se to nezmění. A můj další postřeh je ten, že zdaleka ne všichni chlapečci zbožňují kamiony, pistole a nepořádek. Ten náš dává přednost panenkám, rád si maluje a pečlivě po sobě uklízí.   – Karolína (36)

  • 7.

    ...
    ...
    Autor: istock

    V jednom kuse, každý den jsem nucena hrát nejrozmanitější „superhrdiny,“ což zahrnuje také kopy, skoky, dřepy a výpady, přičemž musím zároveň čelit úderům proti sobě ze strany zapáleného protihráče. Výborný kondiční trénink, posilovna ani lekce aerobiku již netřeba. A jedna rada, nedávejte svému batoleti světelný meč. Bude ho používat různě a na všechno možné včetně shazování věcí z polic, rozbíjení hrnečků, mlácení bezbranných sourozenců a pronásledování domácích mazlíčků, to je vám snad jasné.   – Lenka (30)

  • 8.

    ...
    ...
    Autor: istock

    Co skutečně pochopí a v dobrém duševním zdraví „přežijí“ jen rodiče kluků? Nepřetržitý celkový chaos, konstantní hluk a nikdy nekončící „akci“. Vše je pořád v pohybu, klid neexistuje. A mají obdivuhodný talent donutit vás, abyste v jedné vteřině cítila, že už nevydržíte ani minutu a vyrazíte ze zoufalství hlavou proti zdi, a v druhé už je zase milovala k zbláznění, smála se s nimi a mačkalaje v objetí.   – Erika (44)

  • 9.

    ...
    ...
    Autor: istock

    Jen rodiče chlapců vědí (a nijak je to nezaskočí), že v bleskovém momentě se kdokoli může stát vojákem, lovcem lvů, hasičem, námořníkem, kosmonautem i Spidermanem a v podstatě jakékoli místo se během vteřiny promění v opuštěný ostrov, vesmírnou stanici, tajuplný hrad i divokou džungli. Jste nuceni být nepřetržitě ve střehu a naučíte se skvěle improvizovat. Malí kluci jsou zdrojem kreativní inspirace!   – Marie (38)

  • 10.

    ...
    ...
    Autor: istock

    Pořád jsou špinaví, mají hloupé nápady, perou se a vztekají, dokážou vás vyděsit k smrti, dělají zkrátka věci, ze kterých si rvete hrůzou a strachem vlasy. A pak se k vám přitulí, pohladí, dají pusinku a při usínání vás chytnou za ruku a zašeptají, že jste krásná maminka a vezmou si vás za ženu. A to je nejvíc. Znamená to, že jste dobrá máma a pro ně nejdůležitější a nejbližší osoba ve vesmíru.   – Barbora (43)

  • 11.

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Máme dva syny, staršímu je šest, mladšímu čtyři. Nejčastější věty, které dennodenně vyslovuji, jsou: „Nech toho!“, „Neber mu to!“, „Slezte z toho stolku!“, „Nehoňte toho psa!“,„Umyj si ruce!“, „Nekopej ho!“, „Vrať mu to!“, „Proč jsi bráchu zase kousnul?“, „Oba dolů z té pohovky a hned!“, „Nehádejte se o to auto!“ Je to hodně vyčerpávající a unavující, ale jsou to moji přítulní a sladcí mazlíci. Tedy, když se večer konečně trochu unaví a opotřebují.   – Vendula (37)

  • 12.

    ...
    ...
    Autor: istock

    Z nějakého důvodu byl můj dnes sedmiletý syn už od malička velký gentleman. Přišlo to úplně přirozeně, má to v povaze. Viděla jsem ho bránit na hřišti holčičky, už ve školce „bojoval“ za spravedlnost, chránil slabší a menší spolužáky. Nosí kytičky a drobné dárečky mně, sestře, babičce i paní učitelce. Na druhou stranu je chytrý a ví, že na oplátku může také něco očekávat. Kluci jsou velcí ochránci a každá máma by to měla podporovat.   – Daniela (28)

     

     

     

     

/
Autor: Simona Procházková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku