Tahle 4 slova nám říkal táta každý den! Díky nim jsem taková, jaká jsem

Tahle 4 slova nám říkal táta každý den! Díky nim jsem taková, jaká jsem
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
18. srpna  2019 
 06:00

Co si pamatujete ze svého dětství, pokud jde o vašeho tátu? Možná máte spoustu nádherných vzpomínek, možná moc ne. Gabby Slome má svého otce spojeného se čtyřmi slovy, která ji a její sourozence provázela po celé dětství. A tahle slova ji velmi silně ovlivnila.

Možná to bylo hloupé. Možná kýčovité. Možná pro někoho trapné. Pro Gabby ale ne. Její táta jednou navštívil motivační kurz o sebevědomí dětí a to, co tam načerpal, potom využíval doma. Vrátil se s hromadou nálepek s usměvavými kreslenými tygříky, na nichž byl nápis: „Ahoj tygře, miluji tě!“ Každý den našla Gabby a její sourozenci v koupelně na zrcadle nalepenou tuhle samolepku. Každý den se na ně tahle nálepka s tygrem dívala.

„Když jsme si čistili zuby, když jsme se česali, táta nás nutil, abychom nahlas říkali – Miluji tě, tygře. Mimochodem, už jsme byli teenageři. Od té doby to byl náš každodenní rituál, který vymyslel táta, aby nás učil přemýšlet sebevědomě. Abychom si tuhle frázi přivlastnili a brali ji jako zvyk. Trochu to bylo trapné, když nám říkal: Nejhorší nepřítel jsi ty sám. Věřte v sebe sama a pracujete na tom. Pak můžete dělat naprosto cokoliv si zamanete!“

Gabby říká, že táta jednoduše chtěla, aby všechny děti, zejména já se sestrou, věděly, že neexistuje nic, čeho bychom nemohly dosáhnout. Musíme mít ale tři nejdůležitější věci: Důvěru v sebe sama, vášeň k tomu, co děláme a ochotu tvrdě pracovat. K tomu používal dvě metody – jedna byla ta racionální a logická, ta druhá byla mazlivá a emoční pomocí malých kreslených tygříků.

„Tato osobní mantra se mi v životě mnohokrát hodila. Naučila mě, jak napravit chyby, jak být lepší a jak se nevzdat. Je to neúnavný proces, který vás zničí, pokud nevěříte sami sobě a nepracujete dost tvrdě. Nejdůležitější je, aby se člověk zbavil strachu z toho, že není dost dobrý. Jedním z nejlepších způsobů, jak toho dosáhnout, je milovat sám sebe. Milovat se bez ohledu na to, co se kolem děje,“ vypráví Gabby.

Tuhle skvělou mantru využila Gabby i během své jezdecké kariéry. Jízda na koni je genderově „slepá“, kde muži a ženy doslova navzájem soutěží v rovných podmínkách. Ovšem v zaměstnání už to neplatilo, a ona se musela potýkat s tím, že většinu výše položených míst ovládají muži. Díky afirmaci, kterou jí táta každý den lepil na zrcadlo, ale věděla, že její hodnota je absolutní, bez ohledu na pohlaví.

„Je důležité znát svou hodnotu v prostředí, kde muži stále vyhrávají. Díky své sebedůvěře jsem si ale svoje místo mezi muži vydobyla. Nic z toho by se mi ale nepodařilo, kdybych měla o sobě pochybnosti nebo kdyby mě ovládal strach,“ říká dnes Gabby. Díky tátovi a jeho tygříkům se nikdy nevzdala, přestože měla sto chutí to udělat. Někdy bylo těžké sladit profesní život s mateřským, ale díky tygříkům to zvládla! „To, že mě táta pořád podporoval a učil, abych si věřila, mi dalo úplně nejvíc. A vím, že si zasloužím to nejlepší.“

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku