Tajemství! Manžel miluje domácí práce, ale nikde to neříkám

Tajemství! Manžel miluje domácí práce, ale nikde to neříkám
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
16. srpna  2019 
 06:00

Patří váš partner k těm, které musíte do pomoci v domácnosti přímo dokopat? Tak blogerka Lindsay Bartis nemusí ani omylem. Její manžel totiž úklid miluje! Ovšem jak říká, raději jeho „úchylku“ tají, ne každá její kamarádka má doma totiž někoho podobného. Jak je to možné, že její manžel miluje domácí práce a uklízení? A proč to raději tají?

Ano, když si vyhledáte její blog nebo její FB stránky, ani na jedné fotografii nenajdete jejího manžela, jak drží v ruce koště nebo vysavač. Jak Lindsay říká, trvalo dlouho, než si vybudovala skupinu kamarádek s dětmi, ale nakonec ty svoje našla. Skupina je složená z žen, s nimiž sdílí každodenní boje s mateřstvím, kariérní cíle i manželské trable. „Mluvíme o všem, žádné téma není tabu. Jsem jako otevřená kniha, až na jedno. Můj manžel a já sdílíme jedno špinavé tajemství. Manžel miluje domácí práce,“ vypráví Lindsay. To je téma, o kterém nemluví s nikým.

Její manžel není „táta na mateřské“, má zaměstnání, které je poměrně náročné časově i psychicky. Často je v práci i 12 hodin denně. Ráno odchází nejpozději v 5 hodin, přesto když se rodina probudí, kuchyně je vždy čistá jako lilium. „Myčka je puštěná nebo vyprázdněná. Umyvadlo je prázdné, vyprané prádlo vyžehlené nebo aspoň složené, špinavé je v pračce a pračka zapnutá. Podlahy jsou vytřené nebo vysáté, odpadky vynesené. Nepochopitelné? Ne, to je můj manžel,“ usmívá se Lindsay.

Přestože jsou domácí práce u nich doma „sdílenou“ záležitostí, o které všichni diskutují, a manžel se vždy podílel na úklidu, prostě je to on, kdo se nejvíce v uklízení angažuje. „Jako máma na mateřské mám technicky vzato více času na domácí práce než manžel, ale on to prostě dělá rád. Moc mi tím pomůže, takže mám více času na děti i sama na sebe. Jasně mi tím dává najevo, jak moc respektuje i můj čas. Koneckonců, vychováváme naše děti a pracuji na částečný úvazek z domu. Nesedím celý den na gauči a nekoukám na televizi,“ říká Lindsay.

Má se cítit provinile? Kdepak. „Doufám taky, že naše dcera a syn vidí, jak společně s manželem sdílíme povinnosti každodenního života, že takhle funguje domácnost. Nebo by měla. Chci je naučit, jak je důležité pečovat o to, co je naše, a že všichni jsme součástí téhle rodiny.“ Ovšem přesto při chatování s dalšími maminkami a manželkami na téma „domácí práce“ se raději této konverzaci vyhýbá. „Zdá se totiž, že domácí práce a jejich rozdělení je velkým bojem mnoha jinak spokojených párů, a já nechci vlévat olej do ohně a chlubit se tím, jak můj sexy manžel vypadá, když má zástěru,“ směje se. Jednoduše raději mlčí. I oni mají své manželské problémy, ale kdo nemá? Kdo bude pomáhat s mytím nádobí, ale není jedním z nich. „Proto je manželova vášeň pro domácí práce naše malé tajemství!“

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku