Celebrity, které přišly o děti. Zabila je nemoc nebo tragická nehoda

John Travolta s rodinou. Jejich první syn Jett zemřel v 16 letech po silném astmatickém záchvatu. Byl autista.
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
7. srpna  2020 
 06:00

Asi je to největší tragédie, když rodiče přežijí své děti. Bohužel, tyhle tragické věci prožívají nejen „obyčejní“ lidé, ale i známé a slavné osobnosti. Některé děti zemřely velmi malé, jiné se dožily dospělosti a skončily tragicky. Některé celebrity na ně vzpomínají ve svých písních, jiní na jejich počest zakládají charitativní organizace. Bez ohledu na to, jak moc celebrita slavná je, vždy je velmi těžké akceptovat smrt dítěte. Kterým známým tvářím děti odešly navždy?

Mezi slavné osobnosti, které ztratily své dítě, patří například herec John Travolta, jehož syn Jett zemřel v roce 2009 ve věku 16 let po těžkém záchvatu, který ho postihl. Syn byl autista a herec po jeho smrti prohlásil, že to byla nejhorší věc v jeho životě. Podobnou ztrátu zažil i herec Sylvester Stallone. Jeho syn zemřel v roce 2012 ve věku 36 let.

Spekulovalo se sice, že se předávkoval drogami, ale příčinou smrti byl infarkt. Herec byl jeho smrtí zdrcen, syna považoval za střed vesmíru. „Tuhle ztrátu budu pociťovat do konce svého života. Sage byl naše první dítě, byl jako střed vesmíru a doufám, že jeho duše opustí svět v míru,“ řekl.

Boxer Mike Tyson přišel v roce 2009 o svou čtyřletou dceru. Ta zemřela na náhodné zadušení. Její sedmiletý bratr Miguel ji našel zamotanou ve šňůře k běžícímu pásu. Ani on se s touto tragédií dodnes nevyrovnal docela. Modrooký herec Paul Newman, představitel drsných chlapáků, také kdysi přišel o dítě. Jeho syn Scott se předávkoval drogami v listopadu 1978, když mu bylo 28 let. Po nehodě na motorce užíval dlouhodobě léky proti bolesti. Po jeho smrti založil herec nadaci na podporu drogově závislých.

Herec Keanu Reeves přišel o dítě velmi záhy, jeho přítelkyně Jennifer Syme porodila v roce 1999 mrtvou dceru Avu. Nikdy její smrt nepřekonala a zemřela o osmnáct měsíců později při dopravní nehodě. Slavný představitel Kmotra Marlon Brando přišel o dceru Cheyenne v roce 1990, zastřelil ji její nevlastní bratr. Po její smrti se herec stáhl do ústraní.

Americký komik Bill Cosby přišel s manželkou o jediného syna Ennise, byl v lednu 1997 zastřelen, bylo mu 27 let. V únoru 2018 jim zemřela ještě dcera Ensa ve věku 44 let, prý trpěla mnoha zdravotními komplikacemi. Herečka Mia Farrow přišla také o dvě děti, v roce 2000 o adoptovanou dceru Tam ve věku 19 let, selhalo jí srdce. Druhá dcera Lark, kterou měla herečka s Andreem Previnem, zemřela v prosinci 2008. A muzikant a zpěvák Eric Clapton ztratil čtyřletého syna, když tragicky zahynul v roce 1991, vypadl z okna hotelového pokoje. Clapton napsal na jeho počest píseň Tears in Heaven. Pouhý týden žil By Gregory, syn zpěváka Prince a zpěvačky Mayte Garcii – narodil se s Pfeifferovým syndromem. 

Z českých celebrit přišla o dítě například herečka Veronika Žilková. V roce 2008 se jí a manželovi Martinu Stropnickému narodil syn Melichar. Bohužel měl ale brániční kýlu, a přestože ho lékaři operovali, svůj boj nezvládl a v osmi měsících zemřel. "Po jeho narození nastalo 8 měsíců hrozného utrpení, kdy jsem se chodila dívat, jak moje dítě trpí. Bylo to, jako když skřípnete kotě mezi dveře a díváte se, jak s tím zápasí,“ prozradila herečka v pořadu ČT 13. komnata.

O dceru přišel i Michal David – Michaela zemřela v roce 2000 v devíti letech na akutní leukémii. Na leukémii v pěti letech rovněž v roce 2000 zemřela dcera Karla a Venduly Svobodových Klárka. 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku