7 snadných cviků, díky kterým zabráníte úniku moči po porodu

7 snadných cviků, díky kterým zabráníte úniku moči po porodu
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
6. října  2016 
 06:00

Máte za sebou náročný porod a trpíte od té doby občasnou inkontinencí?  Bez vložky si netroufnete ani kýchnout, natož abyste vyrazila večer s manželem do kina na komedii. Smích je totiž nejhorší – při něm často menší nehodě nezabráníte. Co s tím?

Existuje spousta rad, jak řešit inkontinenci. Kromě toho, že vám můžou doporučit konzumaci brusinek, existují taky různé inkontinenční pomůcky, jako jsou vložky, kondomové urinály, pesary či inkontinenční kalhotky. Těžší formy se léčí i chirurgicky, kdy se zavádí ženě speciální páska, která uvolněné močové trubici poskytne trvalou oporu a vrátí jí schopnost udržet moč. Zkusit ale můžete taky speciální cviky na posílení pánevního dna – takzvané Kegelovy cviky. Dobrá zpráva zní, že kdo je cvičí poctivě, dočká se úpravy potíží.

Pro správné provedení cviků je nutné pochopit, kde vlastně máte svaly pánevního dna. Nejlépe je „odhalíte“ při močení. Když začnete močit, zkuste proud zastavit. V ten moment ucítíte jemný tah směrem vzhůru v intimní partii. Ano, právě v tento moment jste zapojila svaly pánevního dna.

3038043:gallery:true:true

A jak konkrétně cvičit?

1. Lehněte si na břicho. Ruce pokrčte v loktech a opřete je o čelo. Palce jsou opřené o podložku. Mírně zvedněte nohy nad zem. Stáhněte hýžďové svaly společně se svaly konečníku a pochvy. Chvíli vydržte. Pak povolte a koleny se opřete o podložku.

2. Lehněte si na záda, ruce mějte podél těla, nohy jsou natažené. Kolena, stehna a hýždě tlačte do země. Zatněte svaly břicha, konečníku, pochvy a močové trubice. Chvíli držte zatnuté, pak povolte.

3. Lehněte si na záda, pokrčte nohy, chodidla jsou opřená o podložku. Kolena, stehna a hýždě tlačte do země. Stáhněte svaly břicha, konečníku, pochvy a močové trubice. Opět držte chvíli zatnuté, pak povolte.

6 příšerných věcí, které lidi dělají poté, co se matky vrátí domů z porodnice

6 příšerných věcí, které lidi dělají poté, co se matky vrátí domů z porodnice

Právě jste porodila a jste vyčerpaná. Fyzicky, psychicky a hormony s vámi cloumají horem pádem. Samozřejmě taky zažíváte euforii a blaženost s vaším…celý článek

4. Lehněte si na záda a pokrčte kolena. Chodidla jsou na podložce. Tahem nadzvedněte pánev, zatněte svaly břicha, konečníku, pochvy a močové trubice. Opět chvíli vydržte, pak povolte.

5. Lehněte si na záda. Ruce mějte podél těla a nohy natažené. Stáhněte svaly konečníku, a to ve třech fázích. V první mírně zatáhnete svaly, ve druhé je zatáhněte intenzivněji a ve třetí ještě víc. Pak je uvolněte.

6. Klekněte si na všechny čtyři. Záda vyhrbte do oblouku. Bradu přitáhněte k hrudi. Pak zatněte břicho a hýždě, svaly konečníku, pochvy a močové trubice. Chvíli vydržte. Prohněte se v zádech, zakloňte hlavu a povolte.

7. Lehněte si na záda, ruce mějte podél těla. Nohy pokrčte v kolenou, chodidla zůstávají na podlaze. Nadzvedněte pánev a hýždě. Stáhněte svaly břicha, konečníku a pochvy. Pánví pohybujte nahoru a dolů (třikrát). Pak opět povolte.

Zlatíčka 2016: Obhájí malá Klaudie své vítězství?

Zlatíčka 2016: Obhájí malá Klaudie své vítězství?

Loni se vítězem soutěže Zlatíčka stala tříměsíční Klaudie. Od finálového kola uplynulo sedmnáct měsíců a z vítězky je dnes upovídaná holčička, která…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku