Testovali jsme dětské rostoucí oblečení! Jak dopadlo hodnocení?

Z nabídky oblečení Chiaro, které jsme během léta testovali
Foto: Radka Wallerová/Supermámy
Sdílej na facebooku
31. srpna  2018 
 06:00

Chcete dětské oblečení, které ve škole nebo školce nebude mít každý druhý frekventant? A přitom se nebudete muset děsit toho, že ho dítě zničí? Pak stojí za úvahu rostoucí dětské oblečení české značky Chiaro, které jsme během léta testovali. Tříletá holčička a sedmiletý kluk ho nijak nešetřili. Jak obstálo?

Vždycky se mi líbilo originální dětské oblečení, ale když jsem viděla jeho cenovky, většinou se mi protočily panenky a šla jsem o dům dál. Takže když došlo na testování rostoucího dětského oblečení Chiaro, jako první jsem se podívala právě na ceny – a ty mě příjemně překvapily.

Mikiny za cenu jen málo převyšující pětistovku, softshellové bundy kolem sedmi stovek, teplákové kalhoty ani ne za čtyři stovky, holčičí sukně v kompletu s mikinou za necelých sedm set a tak podobně.  

Eva Moravcová
Eva Moravcová
Autor: Chiarobaby
 Eva Moravcová: Dcera je můj největší parťák. Když se jí něco nelíbí, dám na ni

Mé děti mají většinu oblečení z druhé ruky, ať už jde o kousky poděděné nebo pečlivě vybrané v second handech, ale občas jim ráda koupím něco nového a tohle považuju za přijatelné ceny. 

Byla jsem každopádně zvědavá, jak oblečení Chiaro vydrží prázdninovou zátěž. Rozhodně jsme ho nešetřili. Má za sebou nejeden prací cyklus a také sušičku, bez ní by to u nás doma nešlo. Samozřejmě s výjimkou softshellových bund, ty sušíme na šňůře. Oblečení s námi vyrazilo k moři i pod stan, zažilo nejedno dětské hřiště, válení po zemi, výlety i fleky od jídla. A vede si dobře. Barvy drží, švy se nepřetáčejí, velikost se nezmenšila. 

Mikiny
Mikiny
Autor: Radka Wallerová/Supermámy
Značka Chiaro nabízí své oblečení jako rostoucí: trik spočívá v tom, že například mikiny jsou delší než obvykle, a navíc mají prodloužený zadní díl, rukávy, případně nohavice jsou nastaveny o ohrnovací manžety. Ty nijak nebrání nošení – jen tříletá dcera měla trošku problém s oblékáním, občas se jí tam zasekla ruka, ale nic hrozného – a když se dítě povytáhne, můžete do příslušné délky vytáhnout i manžety. Sedmiletému synovi věčně z oblečení lezou záda, to u černošedé mikiny vážně nehrozilo. 

Zrovna tahle mikina je součástí setu, patří k ní stejně designované tepláky pod kolena, dcera zase zkoušela set sukně-mikina v tyrkysové barvě s bílými puntíky. Mí potomci nosili části setu jednotlivě, a to doplněné jednobarevnými triky, ale kdo má rád od hlavy k patě jednotný styl, bude rozhodně spokojen.  

Zářivé barvy na softshellových bundách nemusí vyhovovat každému. Já sama bych po nich spíše nesáhla. Ale mým dětem se líbí a v kolekci najdete i modely v tlumenějších barvách. Na druhou stranu – když jsme se během léta ocitli na jedné hromadnější akci, dceru v bundě jsem vždycky hned našla i mezi ostatními dětmi, což bylo rozhodně plus.

Je to megapohodlný, mami

Prodloužené zadní díly softshellových bund
Prodloužené zadní díly softshellových bund
Autor: Radka Wallerová/Supermámy
Když už jsme u bund, zvláště u té v menší velikosti jsem měla pocit, že kapuce je zbytečně velká, a měla jsem tendenci ji na běžné nošení odepínat – což díky zipu bez potíží jde. Ale pak hrozí, že ji někde necháte a nebudete ji mít zrovna tehdy, když začne krápat a foukat vítr. Dceři nicméně nijak nevadila a vlastně ji ani odepnout nechtěla. A když se udělá ošklivo, rozhodně kapuce zakryje celou hlavu a krk a nikde neškrtí, což je jinak hodně častý problém. 

Ocenila jsem detaily, díky nimž všechno sedí tak, jak má, i když někdy můžete mít na první pohled dojem, že šití by mohlo být preciznější – týká se to třeba zpevněných kolen na teplých dívčích kalhotách. Dcera si pochvalovala mašli na mikině, zatímco syn s povděkem kvitoval příšerkový potisk svých tepláků a mikiny. A o to u dětského oblečení také jde: musí se jim líbit, jinak ho nosit nebudou. Chiaro se jim líbí. Mimo jiné proto, že oblečení je pro ně hodně pohodlné. Veškerou aktuální nabídku najdete na www.chiarobaby.cz

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku